Mam BOSE więc wzmacniacz jest. Co jest dołożone nie mam pojęcia, nie powinno być tego "pudełeczka" z którego wychodzi masa kabli? A ta wtyczka to dla mnie także zagadka.
Mam BOSE więc wzmacniacz jest. Co jest dołożone nie mam pojęcia, nie powinno być tego "pudełeczka" z którego wychodzi masa kabli? A ta wtyczka to dla mnie także zagadka.
nie powinno być, to jakaś dokładka, co to jest ciężko wpaść przez forum
odłącz wtyczkę na wzmacniaczu Bose i wtedy zmierz pobór
może to banalna sprawa, wyprowadzić przewód wzbudzenia z radia i dać do wzmaka
często prościej pociągnąć nowy przewód niż kopać w instalacji dlaczego coś jest nie tak
jak odetniesz wzbudzenie od wzmaka poboru nie powinno być, jeśli nadal będzie bzyczało
w głośnikach może być uwalony przekaźnik we wzmaku
...
Nawet nie wiem do kogo z tym podbic co to za dokladka. Jutro zedre to lepiszcze z tej puszki i odczytam co tam napisano. Wzmacniacz tez sprawdze jutro, tylko nie za bardzo wiem jak, mile widziane fotki z tlumaczeniem. A ten wtyk pod maska, ktos ma pojecie co to?
To w skrzynce bezpieczników wygląda na dodatkowy alarm.
Jeżeli chodzi o wtyczkę na myśl przychodzi mi przeplywka ale idzie nie z tej strony.
jeśli nie wiesz jak odłączyć wzmacniacz to lepiej jedź do kogoś kto ma pojęcie o elektryce, takie podstawowe
...
przecież odłączenie wzmaka bose to wyjęcie z niego jednej dużej wtyczki ?
lub odłączenie wzbudzenia z radia, dokładnie, sprawdzenie tego to nic trudnego
...
Odłączyłem wzmacniacz i jest ciszaale problem dalej nie rozwiązany ponieważ nic nie posłucham w aucie :/ Zrobiłem kilka fotek jak podpięte jest radio, może tam jest coś skopane?
Te dwa kable wychodzące z radia nie sa nigdzie podpięte:
Opis wtyku w radiu:
Odnosnie tej dokładki pod kierownica to raczej jakis alarm, tylko dziwne że nigdy sie nie włącza, nawet nie wiem jak go aktywować. Wtyk pod maską prowadzi chyba właśnie do puszki od alarmu, ktos cos tam najwidoczniej odpiął.
Sorki za podarte budżetowe spodnie ale zmieniałem gumy wahacza więc się nie stroiłem![]()
Jest to ori alfofwski alarm. Jeżeli tak to wtyk może być od syreny. Tylko wygląda to na jakąś dokładkę niż fabryczna instalacje.