Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Temat: Montaż gniazd usb do ładowania

Użytkownik Znawca Avatar pafka
    Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

No i zamontowałem sobie ładowarkę usb. Podobnie jak koledzy wyżej, umiejscowiłem ją dopasowując do własnych potrzeb.
    Czy to wygląda estetycznie? Moim zdaniem jest całkiem nieźle, ale nawet gdyby mi się to nie podobało, to jest to w takim miejscu, że normalnie jej w ogóle nie widać - przykrywa podłokietnik.
    Bardzo zależało mi na tym, żeby gniazdo ładowania zamontować w okolicy podłokietnika, tak żeby można było cały czas korzystać z ładowania siedząc zarówno z przodu jak i z tyłu auta. Dlatego miejsce jest dla mnie idealne.
    Jakby ktoś w przyszłości rozważał montaż gniazda w okolicy podłokietnika, to w zasadzie nie ma innego miejsca na to niż to które wybrałem. Można by jeszcze spróbować montażu z tyłu tunelu na dole obok nawiewu, lub po prostu w dowolnym miejscu wypuścić przewód pod tunelem (podobnie jak to zrobił sVIRUSx).

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P6120258.jpg
Wyświetleń:	19
Rozmiar:	114.5 KB
ID:	203391Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P6120259.jpg
Wyświetleń:	20
Rozmiar:	108.3 KB
ID:	203392

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Waszawa
    Auto
    Alfa Romeo 1,9 JTD 115KM SW 2003

Domyślnie

Podepne się pod temat. Zainstalowałem włąśnie podobne 2 gniazda USB w Belli i jest problem. Podpiełem pod kable zapalniczki za popiołką. Po przekręceniu kluczyka na pozycje 1 ładnie ładuje. Po odpaleniu przestaje ładować. Jak zgasze i dam w pozycje 1 ładuje. O co tu chodzi. Dodam tylko że jak wepne w gniazdo ładowarke to ładuje czy samochód odpalony czy w pozycji pierwszej.

Użytkownik Świeżak Avatar koper1197
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD 150km

Domyślnie

Fajny i moim zdaniem poręczny efekt ja np ląduje tel za pomocą zwykłej ładowarki do zapalniczki i daje telefon do tego "wgłębienia" pod lokietnikem i w sumie czasami kabel z ładowarki mi przeszkadza ale twoje rozwiązanie mi się podoba

- - - Updated - - -

Podepne się pod temat trochę z innej beczki na zdj jest pokazane takie wgłębienie w którym ja trzymam tel i jest to wyłożone gumą tylko niestety u mnie została ona zgubiona pytanie czy da się to gdzieś kupić? Lub po jakich nazwach tego szukać?