Nie, o sprzęgle nic nie mówiłem, więc całkowicie błędne wnioski wyciągasz. Jest nowe sprzęgło i wyprzęgnik ( tu części LUKa i Sascha są identyczne i w podobnych cenach ), ale do nich pasuje tylko dwumasa LUKa.
Nie, o sprzęgle nic nie mówiłem, więc całkowicie błędne wnioski wyciągasz. Jest nowe sprzęgło i wyprzęgnik ( tu części LUKa i Sascha są identyczne i w podobnych cenach ), ale do nich pasuje tylko dwumasa LUKa.
Tutaj nie jest problemem ze sachs nie pasuje tylko problemem jest źle dobrane koło dwumasowe. Ktoś się kopnął dobierając zły numer cześć ;] Tak sam przypadek jak w 1.9 JTDm. Miedzy Alfą, a Fiatem jest różnica w kole dwumasowym, które na pierwszy rzut oka wyglądają identycznie, a zmontować sprzęgło ze stilo na dwumas z alfy nie idzie.
Ostatnio edytowane przez Pływak ; 06-06-2016 o 11:43
No ja na swoim przykładzie podaje info jak to wyglądało. W aucie od nowości był LUK, tak jak na fotkach ten rant styku ze sprzęgłem ma ponad 10 mm, w Saschu ( zamówionym ze Sprzegla 24- więc nie u amatorów-raczej w katalogu się nie pomylili z Saschem) był gruby na jakieś 7-8 mm
Czy ktokolwiek zamontował do swojej 2.0 dwumase Sascha a lbo nawet Vale i pasowało? Różnice w cenie bardzo duże, przy czym Valeo nie ma żaden sklep.
To faktycznie coś namieszane, bo nie wyobrażam zamówić sobie kompletu z jednego pudełka, który ze sobą nie pasujeCzyli zamawiałeś wszystko osobno.
Ostatnio jak patrzyłem to najtańsze koło dwumasowe do 2.0 było z VALEO. U mnie w 170km oryginalnie też siedzi VALEO.
Były: Alfa SW 156 2004r 1.9 JTD 16v 140km, Alfa SW 159 2007r 2.4 JTDm Q4 210km
Jest: Alfa SW 159 TI 2010r 2.0 JTDM 170km
Valeo nie można nigdzie znaleźć, co najwyżej widnieje info w sklepie, ze jest nie dostępne. Zamawiałem osobno. Zmieniałeś swoje już czy nadal jest z pierwszego montażu?
Raczej oryginał. Miałem zdjętą miskę, żeby wymienić uszczelkę smoka, i na tyle koła były numery i producent VALEO.
Były: Alfa SW 156 2004r 1.9 JTD 16v 140km, Alfa SW 159 2007r 2.4 JTDm Q4 210km
Jest: Alfa SW 159 TI 2010r 2.0 JTDM 170km
Przypadkiem nie pomylili numerów dwumasu? Bo Sachs jest ale do skrzyń c635 a luk do f40. Mam u siebie w Bravo 2.0 i skrzynię f40 do której pasuje tylko luk.
Dokładnie i nawet w katalogu Sachs'a jest napisane, ze dwumas jest do skrzyni C635, a nie F40
Możliwe, ja na 100% mam LUKa starą , a według sprzedającego mam skrzynie C635 i wysłał najpierw Sascha. Co by oznaczało że mam jednak F40 ;-) . Ktoś się orientuje jaki są różnice w tych skrzyniach?
Musiałbyś zerknąć pod maskę na oznaczenia skrzyni. To chyba najprostszy sposób.