czyli EGR jest do wymiany?
Nie, do zaslepienia i wyprogramowania. Bywało tak ze po wymianie EGR problem nie ustepował. Tak jak radzono Ci wcześniej, zanim zaczniesz coś robić, zaślep na próbę, jezeli problem zniknie, masz winowajce.
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Podepnę się pod temat.
Mam 1.9 jts i do 2 tys czasem mam takie wrażenie jak by falowała , czy w jts tak samo jest egr ?
Nie, w JTS nie ma EGR. Sprawdzałeś czy w ECU są zapisane jakieś błędy? Możesz mieć problem z elektrozaworami zmiennych faz rozrządu.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Miałem od wałka ssącego ale kupiłem nowy oryginał w aso fiata.
Wymienie jeszcze świece filtry, ale mam wrażenie że to jest na rozgrzanym silniku .
Kolego na zimnym trochę inaczej pracuje ekologia - zadaniem EGR oprócz obniżenia ilości NOXów i CO2 jest też obniżenie temperatury spalania, gdy silnik nie pracuje pod dużym obciążeniem. Dlatego możesz mieć wrażenie, że inaczej jest na zimnym a inaczej na ciepłym silniku. Odpinając przepływkę automatycznie wyłączany (zamykany) jest zawór EGR (nie działa) - możesz sprawdzić w MES. Skoro po odpięciu przepływomierza nie szarpie to albo to jego wina albo EGR (ja obstawiam to drugie - z doświadczenia). U mnie na jałowym w MES pokazuje 150-130% - co jest dość zastanawiająceU mnie jak miałem zasyfiony EGR poszarpywał w przedziale 1500-2000 przy delikatnym przyśpieszaniu. Możesz dla pewności sprawdzić MAP sensor i ewentualnie przemyć czujnik ciśnienia paliwa (sprawdź w MES czy wartości oczekiwane pokrywają się ze zmierzonymi).
Ostatnio edytowane przez Harvaster ; 15-07-2016 o 12:35
Podłączyłem elm-a sprawdziłem błędy :
P0011 P0013 P0014 wcześniej wymieniłem elektrozawór na wałku ssącym.
Wykasowałem błędy i jak na razie nic nie wyskoczyło.