Poziom podobny raczej nie słychać negatywnych opinii a z ceny na pewno coś utargujesz w autosklepie
Poziom podobny raczej nie słychać negatywnych opinii a z ceny na pewno coś utargujesz w autosklepie
Montowałem u siebie Lesfjors, są OK. 3 lata temu płaciłem jeszcze niecałe 200 zł za sztukę, fajnie że tak potaniały.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Zdecyduje się na KYB, cena około 115 za szt i mogę je dostać na miejscu od ręki.
AR 156 1.8 TS 144KM - była
AR 159 1.9 JTDm 150 KM - jest
Lesjofors wg mnie polka wyzej niz KYB.. choc roznica w cenie znikoma.
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
Ja miałem pęknięte w sedanie 2 sprężyny z tyłu w jednym czasie (obie na dolnych zwojach, a jedna dodatkowo pękła też od góry) a objawiało się tym, że słychać było trzeszczenie / skrzypienie, szczególnie podczas ruszania na 1 i 2 biegu oraz w przypadku hamowania, na progach oraz na większych nierównościach z większą prędkością. Zamontowałem Lejsjofors, cenowo wyszły minimalnie drożej od innych marek.
Po sprawdzeniu zniżek i promocji zdecydowanie LESJOFORES z autosklepu. Dziękuję wszystkim za pomoc
Sprężyny założone (w warunkach domowych, mam ściągacze) wykręcałem tylko i wyłącznie amortyzator, nic innego nie rozbierałem z zawieszenia itd. Czy jest potrzebna zbieżność ?
Mi wymieniał mechanik (dalsza rodzina) i też nie ruszał zawieszenia, pytałem go czy muszę zbieżność ustawiać to powiedział, że nie trzeba. Auto nie ściąga i jedzie jak po sznurku.
Mnie też nie ściąga, auto siedzi tak samo jak na oryginałach, ale nie chciałbym stracić oponek.
Jeśli nie zmieniła się wysokość auta parametry powinny zostać te same ale przeważnie na nowych sprężynach jest ciut wyżej wiec mogły się zmienić kąty pochylenia. Ja bym pojechał ustawić zapłacisz 100-150zł a masz pewność, że wszystko ok.