To bylo to. Na motointegratorze mi teraz tego nie pokazuje, nie wiem dlaczego.
Maja tam tez fajna opcje, czat na zywo z doradca, podajesz VIN i Ci dobiera czesci. Ja tak dobralem te uszczelniacze, bo jak wiadomo, byly dwie sprezarki w 166.
Wysłane z Alfy 166...
wyciek mam (patrząc od góry na sprężarke) w okolicach tych cienkich rurek które z niej wychodzą. jak mechanik poświecił mi uv to zielono wszędzie. Pół roku temu jeden szpec regenerował mi sprężarke i stwierdził, że uszczelnił to co mógł ale jakiś minimalny wyciek został i też stwierdził, że nie do naprawy - i że starczy na 4-5 miesięcy.
Też dziwna sprawa bo po wczorajszym naładowaniu pare minut było zimne powietrze a potem zaczelo walić cieplym (ustawiłem na minimum temp. obieg wewn/zewn). Zatrzymałem się, odpaliłem znów - kilkadziesiąt sekund zimne potem znów gorące.
Za duzo czynnika/oleju albo cos ze sterowaniem klapek zimno/cieplo
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Czynnik Ci uciekl, on dosc szybko znika przy duzym wycieku. Mozesz probowac naprawic. Ja uszczelnilem sprezarke i od dwoch miesiecy mam Syberie w srodku, jesli tylko chce.
Wysłane z Alfy 166...
Ciekawy jestem czy u mnie po wymianie zaworu i osuszacza efektywność wzrośnie.
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
No. Troche zawaliłem, że go od razu nie wymieniłem. Za to teraz cała klima sprawdzona. I następny fach w ręku![]()
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva