Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Temat: Którędy puszczać kable do urządzeń i chować fanty (gaśnica, okulary etc) (MY2016)

Użytkownik Maniak resoraków Avatar FerraEnzo
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulietta 2.0 jtdm (170cv)

Domyślnie

Cytat Napisał makaronek Zobacz post
    hehehe no jak sie nic nie wozi na podszybiu a telefon trzyma w kieszeni, to problemu z ergonomią nie ma ) ja telefon muszę mieć na widoku (yanosik) i też dobrze, żeby miał ładowanie (yanosik....) podłokietnika nie mam, model mam bez usb w gloveboxie )
    Swoją drogą, FerraEnzo, nie wiem jak Ty tak funkcjonujesz )) moje samochody wyglądają zawsze jak centrum sterowania wszechświatem )
    Po lifcie USB przenieśli ze schowka na tunel środkowy - to nie tak, że Ty go nie masz
    Kurde jak funkcjonuje ? Nie wiem. Ojciec 60+ się ze mnie śmieje, bo ma więcej gadżetów w aucie niż ja Może dlatego, że na co dzień mam do czynienia z branżą iT / Mobile to mi w aucie tego nie potrzeba.

Wrzuć foty jak się uporasz z tymi kablami

Ps. Zadziwiony jestem Twoją opinią nt. fabrycznej navi. Aż tak źle ? Co z nią jest nie tak ? Mało czytelna czy nieprecyzyjna ?

ZBANOWANY Romeo
    Auto
    Giulietta 150 KM 2016

Domyślnie

Cytat Napisał Sierek Zobacz post
    Pisałem jak najbardziej poważnie. Zapytaj pierwszego spotkanego strażaka. Wiele razy było też o tym w programach poświęconych bezpieczeństwu.

Wysłane z OnePlus 3 Tapatalkiem.
    No zapytałem:

http://www.forum.prawojazdy.com.pl/v...p?f=12&t=30030

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Giulietta Veloce MY2016 / Giulia Veloce 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał FerraEnzo Zobacz post

Ps. Zadziwiony jestem Twoją opinią nt. fabrycznej navi. Aż tak źle ? Co z nią jest nie tak ? Mało czytelna czy nieprecyzyjna ?
    Navi w 6.5 jest Here bez darmowych aktualizacji (a nie TomTom jak utrzymywała Alfa). Ja navi dostałem trochę "w gratisie" bo i tak alfa, która już jechała na plac została w nią wyposażona, a ekran 6.5 wygląda o wiele lepiej w aucie (ten mniejszy trochę jak z 10 letniego punto . Bardziej niż plątaniny kabli nie znoszę stania w korkach i szukania miejsc parkingowych, dokupiony TT Go510 w zasadzie rozwiązuje mi w dużej mierze oba problemy

Użytkownik Rowerzysta Avatar BoL
    Auto
    Alfa Giulietta 1.4 TB 2015

Domyślnie

Ja portfel wkładam w te mala dziwną lukę z lewej strony kierownicy
    To jest właśnie idealne miejsce na okulary
    Is it the Truth or your image that makes your life worth livimg?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar dobryalf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    giulietta serie 1 1,4TB MultiAir 16v 170KMTCT Excl

Domyślnie

1. Gaśnica w samochodzie, jeśli ktoś widział jak zapali się auto osobowe w komorze silnika to wie że trzeba spie...ać i to szybko, a nie kombinować z gaśniczną która owszem da radę jak ci na gacie niedopałek spadnie.
    2. Cup holder, widziałem w internecie taki na drzwi zahaczany, tylko gdzie to kupić?

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    WPR
    Auto

Domyślnie

ja gdzieś tutaj widziałem schowek na okulary podpinany do tego uchwytu nad kierowcą.

Możecie może polecić gdzieś w Warszawie kogoś, kto się na tym zna, ma cierpliwość i nie połamie mi plastików i podłączy kable pod stały+, pod +od stacyjki (przy zapalniczce?), ewentualnie inne miejsca?
    Potrzebuję na stałe wystające kabelki zasilające do

- kamery z przodu na szybie obok lusterka (kabelek wystający z podsufitki)
    - uchwytu tomtoma z przodu na szybie poniżej lusterka (też chyba z podsufitki)
    - wystającego kabelka lightning do iphona
    - kamery z tyłu na szybie do monitoringu tyłu

Jak najmniej przy tym wystających kabli i zajętych gniazdek usb/zapalniczki.
    Ostatnio edytowane przez makaronek ; 18-09-2016 o 13:37

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Fiat Palio & Julka 1.4 MA

Domyślnie

Ja korzystam tak:

Okulary -> schowek po lewej stronie kierownicy (to zagłębienie)
    Telefon -> cup holdery (bo z podlokietnikiem i tak nic tam sensownego sie nie wlozy i nie lubię otwartych cieczy)
    Mała butelka wody -> albo za siedzeniem, jak wypakowane tam i się nie rusza, albo w drzwiach
    Portfel -> jak akurat latam "saute" to portfel też ląduje we wnęce w drzwiach, jak nie to w plecaku za fotelem kierowcy

Nie korzystam ze schowka na środku deski rozdzielczej, pod szybą.
    Jeśli potrzebuję się ładować to z gniazda zapalniczki kabelek leci do cup-holdera, więc daleko nie ma i plątanina się nie robi.

Ogólnie cel jest taki, żeby nie było niczego co zasłania szybę, żadnych uchwytów, nawigacji, waginacji, pluszowych kostek pod lusterkiem, św. Krzysztofa i innego dyndającego g... Rozważam magnetyczny uchwyt do kratki nawiewu "iottie itap magnetic", ale jakoś ciągle nie potrzebuję.

Gaśnica z trójkątem w tym magicznym opakowaniu na rzepy - kiedyś była poziomo, od jakiegoś czasu pionowo w najdalszym rogu bagażnika. Nie nastawiam się na gaszenie niczego, lepiej uciekać i zainkasować ubezpieczenie. Jest obowiązek wożenia gaśnicy - nie ma obowiązku gaszenia z narażeniem życia.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    WPR
    Auto

Domyślnie

Racja z gaśnicą, ale z kolei trójkąt lubię mieć pod ręką... Lubię trójkąty DDD a w najdalszym zakamarku bagażnika po niego nurkować między walizkami a lodówką z browarem - ciężko może jakoś go podczepić pod pokrywę bgżnk?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Fiat Palio & Julka 1.4 MA

Domyślnie

Ale wtedy bardzo łatwo go pobrać uchylając tylny fotel (zakładam, że składany).

Użytkownik Maniak resoraków Avatar FerraEnzo
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulietta 2.0 jtdm (170cv)

Domyślnie

Cytat Napisał MiLykie Zobacz post

Ogólnie cel jest taki, żeby nie było niczego co zasłania szybę, żadnych uchwytów, nawigacji, waginacji, pluszowych kostek pod lusterkiem, św. Krzysztofa i innego dyndającego g...
    Czyli nie jestem jedyny

Cytat Napisał makaronek Zobacz post
    Lubię trójkąty DDD
    Z którym z Twoich kolegów ? haha sorry makaronek nie mogłem się powstrzymać