Czy macie jakieś sprawdzone patenty/złączki/tunele/miejsca, którymi da się bezboleśnie i w miarę bez ryzyka połamania puścić kable od urządzeń wiszących pod szybą czołową w Giuleccie (my2016 akurat mnie interesuje, ale chyba nie ma wielkich różnic). Zauważyłem, że mam mnóstwo urządzeń (rejestrator, tomtom, uchwyt na telefon z ładowaniem, rejestrator na tył), które gdzieś się poniewierają na podszybiu i do nich wszystkich idą kable. Dodatkowo sytuacji nie ułatwia kaleczne umiejscowienie (np gniazdka zapalniczki na środku między fotelami) czy mała ilość portów USB (1den...). Próbowałem puścić pod bezelkiem okalającym tunel środkowy (to takie U wokół przekładni TCT), ale brzydko odstaje i nie da się do końca zatrzasnąć. Kabel od TT jest krótki, więc w zasadzie musi chyba wisieć(a z tomtoma nie zrezygnuję bo nawigacja wbudowana woła o pomstę do nieba). Może da się gdzieś podłączyć hub usb pod maską i tam puścić kable?
Kolejna sprawa - rozmieszczenie gratów w aucie. Podzielę może problemy w formie listy)
1. podnośnik do auta (mam koło dojazdowe wokół woofera) - chwała im, że dali na niego worek jak od butów z przedszkola, ale sposób, w jaki podnośnik jest umieszczony w bagażniku, zajmując najprzydatniejsze miejsce (kieszeń po lewej), kiedy może być i 3 lata nieużyty? Znając dobry los, akurat bym musiał go użyć jak bym go wyjął) Da się go gdzieś ukryć? może jest jakaś skrytka w aucie duża o której nie wiem
2. gaśnica - dostałem w tej (nawet dość fajnej) torbie na rzepy. Wozicie w niej gaśnicę jednak? czy gdzieś mocujecie np pod fotelem pasażera? Jeśli mocujecie, to jak?
3. trójkąt - jest w torbie z gaśnicą. Mieści się niby pod podłogą w tych wycięciach w styropianie, ale jak naładuję bagażu i będę chciał go szybko wyjąć - będzie ciężko. Jest może jakiś patent aby go gdzieś przymocować do klapy bagażnika albo ukryć gdzieś pod ręką we wnętrzu?
4. Portfel, klucze, przepustki, piloty - gdzie wsadzacie co? Korzystacie z tego przepastnego schowka przed pasażerem? spoko, że jest duży, ale z perspektywy kierowcy coś wyjąć z niego - trzeba się z pasów odpinać. Są jakieś organizery do niego? Ja portfel wkładam w te mala dziwną lukę z lewej strony kierownicy, do cupholdera klucze i pilota (drugi jest nadal na kawę). Z telefonem mam trochę problem. Ta półeczka między siedzeniami do niczego nieprzydatna (może kasa na autostrady, ale z kolei jak tam leży 100 zł to też trzeba zabierać...)
5. okulary - tu nie mam pomysłu.... gdzie je trzymacie?
Opiszcie proszę swoje patenty na pewne niedogodności ergonomiczne giulietty - jak na razie to największa wada tego auta (i jedyna poważna) względem Mazdy 6.
Mam 2xusb w do zapalniczki belkina jakby coś (bo kabel od tt ledwo wystarcza do fabrycznego USB i już go zajmuje).
Umiecie może znaleźć kable mini usb dłuższe niż 3m?