Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi im prawdę // Platon.
Była Marea 2.4TD HLX 125KM '98r
Była Marea 2.4JTD ELX 131KM '99r
Była 166 2.4JTD 10v 150KM '03r
Była 166 2.4JTDm 20v 175KM @ 238KM 504Nm by @sdero '04r
Jest 166 2.4M-jet 20v 2006r @ ?
Masz problem z autem ? Chcesz usunąć klapy wirowe, DPF bądź EGR ?
Zrobić kompleksową diagnostykę ?
Wymiany rozrządów/eksploatacja i remonty silników ?
Załatwimy nawet programowo !
Zapraszam na nasz warsztat.
Wszystkie informacje i zdania mogą być prawdopodobne. W tym aucie podobno czujnika nie ma ( diagnoza mechanika). Najprawdopodobniej to wina, z tego co mówił, sondy w misce olejowej, która błędnie czyta poziom oleju. Poziom, ciśnienie i smarowanie jest. Pozdrawiam
Zmień mechanika...
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
Gościu jak sobie wyobrażasz brak czujnika? Daj mi numer do gościa chętnie go zapytam o jeszcze inne rzeczy skoro jest taki dobry.
Jtd ma dwa czujniki. Jeden stanu oleju, drugi ciśnienia oleju jak wszystkie auta.
Czujnik jest mniej więcej na środku bloku silnika od strony ściany grodziowej
P.S serio podaj jego hr
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi im prawdę // Platon.
Była Marea 2.4TD HLX 125KM '98r
Była Marea 2.4JTD ELX 131KM '99r
Była 166 2.4JTD 10v 150KM '03r
Była 166 2.4JTDm 20v 175KM @ 238KM 504Nm by @sdero '04r
Jest 166 2.4M-jet 20v 2006r @ ?
Masz problem z autem ? Chcesz usunąć klapy wirowe, DPF bądź EGR ?
Zrobić kompleksową diagnostykę ?
Wymiany rozrządów/eksploatacja i remonty silników ?
Załatwimy nawet programowo !
Zapraszam na nasz warsztat.
Witam, po wymianie czujnika, filtra oleju i oleju problem znów się pojawił. Auto jeździ, kontrolka mruga prawie cały czas... Dziś wyskoczył mi błąd silnika na komputerze( brak mocy i wspomagania) po ponownym uruchomieniu móc i wspomaganie wróciło. Co robić? Jakieś pomysły? Po pośpiechu komputera nie wyświetlają się błędy, prócz czujnika położenia pedały gazu. Wcześniej był problem z doladowaniem, ale po regeneracji turbiny auto ma moc. Z tym że to częściowe, bo na niskich obrotach jest widocznie mułowaty, ale to pewnie przepływomierz
Ostatnio edytowane przez Alfred ; 03-12-2016 o 20:09
Długo nie pojeździ. Ja wiem że nikt nie chce dopuszczać do siebie myśli o otwieraniu silnika i sporych kosztach, ale jeśli mruga kontrolka ciśnienia oleju to motor długo nie pociągnie lub już się zaciera.
Ona mruga nie przyjaźnie bo Cię lubi tylko drze mordę że ciśnienia NIE MA.
Koledzy radzili, nie słuchasz, zaraz będziesz rwał włosy z głowy i szukał słupka i taniego, ogarniętego, uczciwego, sumiennego i terminowego mechanika. Są tacy?
Czego Ci oczywiście nie życzę.
Ostatnio edytowane przez slavol ; 03-12-2016 o 20:29
Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...
Czyli co w tym wypadku robic? Pompa oleju do wymiany?
- - - Updated - - -
Olej jest na klawiaturze, bagnet z odpowiednim stanem. Oleju nie ubywa. Co dalej?
panie pompa do odstrzału, chyba że sito w pompie masz zajeb****![]()
Jeśli nie to pompa daje za małe ciśnienie dla tego ci mryga kontrolka a nie świeci cały czas, dla tego masz olej na klawiaturze
tak czy inaczej bez zdjęcia miski się nie obejdzie, wgl na jakim oleju śmigasz?
Wyżej ktoś napisał, nie jeździć !!! upewnić się o faktycznej wartości ciśnienia. Jeśli słabe-brak, miska w dół, drożność smoka. Jeśli ok to pompa do roboty - uszczelnienie, naprawa, wymiana.
Łudzić się nie ma co. Auta się psują, raz jest to pierdoła innym razem dramat - życie....
Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...