Przyciski nie podświetlają się, w samochodzie radio zachowuję sie tak jakby było coś z nim nie tak. Natomiast podłączone na krótko na stole do sprawdzenia uruchamia się.
Przyciski nie podświetlają się, w samochodzie radio zachowuję sie tak jakby było coś z nim nie tak. Natomiast podłączone na krótko na stole do sprawdzenia uruchamia się.
Sprawdź instalację (kostki) w samochodzie. Wygląda to tak jakby ktoś coś namieszał i prąd jest nie na tym pinie co potrzeba lub go tam nawet nie ma.
Powiem tak, wydaje mi się że nie ma jednego plusa w wiązce. Bo po podaniu 2 plusów na radio tzn robiąc przepinkę z jednego i podłączając go do radia, radio odpala się i prosi i kod. Tylko że wtedy nie działa jako radio oryginalne w tym sensie że nie uruchamia się po kluczyku, cały czas świeci się podświetlenie. Dlatego proszę was o zdjęcie wiązki iso lub rozpiski kabli w Alfie
Masz tu wszystko co potrzeba
Dziękuję Ci bardzo, teraz będę analizował wiązkę dokładnie, obawiam się tylko że samo radio może mieć jakiś problem z komunikacją can. Dlatego się nie uruchamia.
Podanie drugiego plusa jakoś mi nie bardzo pasuję, wolę żeby wszystko działało tak jak należy.
U mnie pin 7 czyli stałe zasilanie jest na pinie 4 przepięte. Brakuje mi zasilania po stacyjce, muszę rozbierać konsole od dołu i studiować kabelkologie. Ktoś niezłą rzeźbę odstawił z tymi kostkami iso.
Panowie jak to jest? Alfa bez oryginalnie zamontowanej navi nie ma zasilania po zapłonie? Gdzieś tak na forum wyczytałem.
W elearn jest wyraźnie napisane ze CN+ ma zasilanie stałe oraz zasilanie po zapłonie.
Proszę o skorygowanie mojego toku rozumowania
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez sport3er ; 20-12-2016 o 22:29
Przesyłam ci opisy do zwykłego radia byś mógł znaleźć różnice.
Zawsze w iso jest stały plus i plus po zapłonie
Jak widać po elearn zwykłe radio ma plus tylko stały, natomiast po zapłonie nie występuję
Ale kombinatorkaplus po stacji znalazłem za gniazdem klucza, niebieski kabelek na samym dole. Jutro zabieram się za podłączanie NAVI.
Bonzo dziekuję Ci bardzo serdecznie za pomoc z opisami radia
Nie ma sprawy. Obyś sobie ogarnął radyjko i będzie OK