Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Temat: 145/146?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Rafcio
    Mieszka w
    Swidnica, Poland
    Auto
    Ford Focus Kombi Duratorq

Domyślnie

Cytat Napisał Zet Zobacz post

Nie no proszę kolego, codziennie jeżdżę do wrocka do pracy i prędzej bym sobie bellę zagazował niż zamienił ją na taki wynalazek
    Tico dobre jest na nim się uczyłem jeździć i jaką frajde daje każdy przejechany zakręt (że się nie wypadło z niego oczywiście i jedzie się dalej ) Też tak myślę jeszcze o zagazowaniu, ale znowu nie wiem czy na zawias wyrobie... bo codziennie trase Bielawa - Żarow robić to jednak jest wyzwanie dla samochodu ;/ No i najważniejsze, nie stać mnie na utrzymanie dwóch Alf a 164 lub 155 v6 mi się już od dłuższego czasu śni po nocach

Użytkownik Świeżak Avatar Zet
    Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    AR 159 ti tbi

Domyślnie

Cytat Napisał Rafcio Zobacz post
    Tico dobre jest na nim się uczyłem jeździć i jaką frajde daje każdy przejechany zakręt (że się nie wypadło z niego oczywiście i jedzie się dalej ) Też tak myślę jeszcze o zagazowaniu, ale znowu nie wiem czy na zawias wyrobie... bo codziennie trase Bielawa - Żarow robić to jednak jest wyzwanie dla samochodu ;/ No i najważniejsze, nie stać mnie na utrzymanie dwóch Alf a 164 lub 155 v6 mi się już od dłuższego czasu śni po nocach
    No w tico pokonywanie zakrętów to wyzwanie, a Ty przypadkiem nie parkujesz w żarowie na wojska polskiego? Widuje tam czasem 145 zupełnie jak twoja.

Wracając do tematu, to też myślałem żeby kobicie wziąć 145 jtd, CC już trochę starawe i nieco mniej bezpieczne. A szlag mnie trafia jak jedzie moją i na rozgrzanym silniku przy 3 tys obrotów bieg zmienia.
    159 tbi Ti
    Giulietta 1.4 MA TCT
    Były Alfa 146 ti, 156 2,4 jtdm 20V

Użytkownik Ogier Avatar jajcek
    Mieszka w
    Bialystok, Bialystok, Poland, Poland
    Auto
    BMW 530D E39

Domyślnie

co do AR 146 1.9 TD to wujek takową posiada już ponad 5 lat zero awarii same wymiany eksploatacyjne wiec z JTD może być tylko lepiej

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

Cytat Napisał jajcek Zobacz post
    co do AR 146 1.9 TD to wujek takową posiada już ponad 5 lat zero awarii same wymiany eksploatacyjne wiec z JTD może być tylko lepiej
    to są inne silniki , bez pokrewieństwa
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Rafcio
    Mieszka w
    Swidnica, Poland
    Auto
    Ford Focus Kombi Duratorq

Domyślnie

e tam, JTD co najwyżej jest lepsze dla kobiety, one uwielbiają niskie obroty. Ale TS daje większą frajdę z jazdy.
    Dla kobiety albo dla leniwych ludzi, wrzucą 5ty bieg i mogą sobie jeździć, nie trzeba redukować przy wyprzedzaniu i ogólnie mało pali. TS jest spoko, ten dzwięk powyżej 5tyś ciągle zostaje w pamięci i prowokuje żeby silnik często wkręcać na wysokie obroty. spalanie poniżej 6,49 nie schodzi w trasie a i 11 po mieście weźmie. Ogólnie na 20tyś km średnio wyszło mi 8,4 litra na 100km. Olej od czasu do czasu trzeba dolać do silnika, ale to różnie bywa. Raz na 5000km nic nie doleje a czasami po 100km mi zniknie pół bagnetu... Tak litr na rok trzeba liczyć. I pamiętaj jedno, jak w 1,4TS klime włączysz to trochę będzie Ci samochód zamulać, tak jakby miał ze 20 kucy mniej

No w tico pokonywanie zakrętów to wyzwanie, a Ty przypadkiem nie parkujesz w żarowie na wojska polskiego? Widuje tam czasem 145 zupełnie jak twoja.
    Nie nic z tych rzeczy Musi być jakaś bliźniaczka

Wracając do tematu, to też myślałem żeby kobicie wziąć 145 jtd, CC już trochę starawe i nieco mniej bezpieczne. A szlag mnie trafia jak jedzie moją i na rozgrzanym silniku przy 3 tys obrotów bieg zmienia.
    A widziałem chyba jak kiedyś jechała na osiedlu młodych, nawet mrugłem i pomachałem ale zero odzewu, w sumie się nawet nie zdziwiłem

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia