nie ma. Mają go oddzielnie za 34 zeta też Vernet. Właśnie lece do auta zobaczyć na ile pinów jest u mnie czujnik. Kurcze, żebym był pewien że to ten termostat to już bym zakupił.
nie ma. Mają go oddzielnie za 34 zeta też Vernet. Właśnie lece do auta zobaczyć na ile pinów jest u mnie czujnik. Kurcze, żebym był pewien że to ten termostat to już bym zakupił.
Miałem ten sam problem. Auto nie łapało wcale 90'. oscylowało w granicach 60' często w czasie jazdy wskazówka opadała blisko 50.
Nowy termostat kupiłem za 140zł, wymieniłem go w garażu, zalałem nowym płynem chłodniczym i problem minął. Trochę ciasno by się dostać, ale na spokojnie około godzinki i po robocie.
Mam jeszcze Audi A6 C5 1.9TDI tam termostat kosztował ok 40zł bo można dostać go bez obudowy![]()
Ja też miałem taki problem jak koledzy piszą termostat i tylko nowy jak masz kase to kup oryginał.... a po co chcesz wymieniać czujnik bo stary chyba dział co nie?
Witam. Dziś odebrałem termostat i czujnik. Chciałbym go jutro zmienić. W zestawie jest jeszcze okragła uszczelka do termostatu. Ja jestem laikiem troszke w te klocki. Jaka jest procedura wymiany ?Z góry dzięki za odpowiedzi
![]()
Jak zdejmiesz pokrywę silnika, termostat będzie z prawej strony pod spodem. Zauważysz go od razu. Musisz wyjąć z objemek kilka przewodów i zrobić sobie miejsce. potem spuszczasz płyn (musisz wejść pod samochód), wracasz znów pod maskę, są chyba 3 lub 4 śruby do odkręcenia już dokładnie nie pamiętam na czuja musisz je znaleźć no i czujnik do wypięcia,tylko uważaj bo ja prawie złamałem tą żółtą obudowę, taki hmm patyczek musisz wyjąć, nie ciągnij na siłe. Wyjmujesz, wkładasz nowy, skręcasz, zalewasz płynem zbiorniczek i w sumie po robocie. Ciężko to wytłumaczyć bo nie ma tam nic co mogłoby Cie zaskoczyć. Mi to zajęło ok 40min. Jak nie, to jakiś normalny warsztat za robociznę nie weźmie więcej niż 50zł.
oki. dzieki
temat ogarnięty. Zmieniłem termostat i wszystko jak na razie ok![]()