Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Temat: Obcierajace felgi

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    AR 156 SW 2.4JTD CF2 136KM 2000r

Domyślnie

Przewod wymienilem tylko w lewym kole - w prawym mam oryginalny, chodz pewnie tez go ktos kiedys juz wymienial bo poprowadzony jest w podobny sposob jak w lewym kole wyglada to inaczej niz u Ciebie

przewod ktory wymienilem jest firmy LPR numer OE: 46474539 http://www.iparts.pl/pdf,przewod-ham...739-900599.pdf taki mi dobrali w sklepie

Użytkownik Fachowiec Avatar FXX
    Auto
    Peugeot 508 II / Peugeot 308 T9

Domyślnie

Dlatego tak jak pisałem wcześniej, spróbowałbym go ułożyć tak by mniej odstawał - coś jak na foto, które Ci wrzuciłem. Do tego dobre wyważenie kół, bez naklejania odważników na skraju felgi, samochód na podnośnik i sprawdzenie czy nie ociera.
    W pełni sprawnym układzie nie ma prawa ocierać, bo to fabryczne felgi i twierdzenie, mechanika, że to wina felg niby od 147 można sobie między bajki włożyć, bo w 147 jest to samo zawieszenie.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto

Domyślnie

ok, dzieki za pomoc jutro po pracy sprawdze to tak jak mowisz...

Użytkownik Rowerzysta
    Auto

Domyślnie

Przewody poprawilem - wygialem troche te fabryczne uchwyty teraz przewod biegnie troche blizej tarczy.

Wywalilem odwazniki - to one byly przyczyna tarcia i przeciecia przewodu hamulcowego (teraz kolo na podnosniku kreci sie bez zadnego tarcia)

Teraz ostatnie pytanie bo bede misial jechac na wywazenie kol, w ktorym miejscu powinien byc przyklejony odwaznik tak zeby bylo dobrze? Czy wulkanizatorowi zwracac tylko uwage ze jest taki problem i sam mi to ogarnie? - chodz pewnie bedzie dalej twierdzil ze felgi zle (wolal bym by ktos mi powiedzial ze np u siebie ma zamontowane odwazniki iles tam cm od rantu felgi)
    Ostatnio edytowane przez przemo832 ; 17-02-2017 o 13:31

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Mińsk Mazowiecki
    Auto
    -była: Alfa 156 1.8ts , Alfa 147 1.9jtd, jest: Seat Leon 1.9TDI 210hp, Alfa 147 1.9 16v

Domyślnie

Jedź do kogoś kto ma pojęcie a nie szuka jelenia na felgi

Użytkownik Rowerzysta
    Auto

Domyślnie

Problem w tym ze u mnie w miejscowosci znalezc kogos kto ogarnia graniczy z cudem, z glupimi felgami problem a co dopiero znalezc mechanika ktory ograrnia JTD (od zakupu auta mam problem z gasnieciem na biegach od 2 w gore i nikt w okolicy nie jest w stanie mi tego zrobic) przewaznie jak tylko widza alfe to szyderczy usmiech i pewnie se mysli "cos ciulu alfe kupil? to teraz masz, trza bylo kupic gUlfa w tedei " - ogolnie w polsce bieda z mechanikami a wszystko czego nie da sie naprawic kluczem 13 i nie jest od VAG'a to zlo
    Ostatnio edytowane przez przemo832 ; 17-02-2017 o 13:39

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Mińsk Mazowiecki
    Auto
    -była: Alfa 156 1.8ts , Alfa 147 1.9jtd, jest: Seat Leon 1.9TDI 210hp, Alfa 147 1.9 16v

Domyślnie

w jaki sposób gaśnie? Jak puścisz gaz czy jak?

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

Cytat Napisał przemo832 Zobacz post
    Problem w tym ze u mnie w miejscowosci znalezc kogos kto ogarnia graniczy z cudem, z glupimi felgami problem a co dopiero znalezc mechanika ktory ograrnia JTD (od zakupu auta mam problem z gasnieciem na biegach od 2 w gore i nikt w okolicy nie jest w stanie mi tego zrobic) przewaznie jak tylko widza alfe to szyderczy usmiech i pewnie se mysli "cos ciulu alfe kupil? to teraz masz, trza bylo kupic gUlfa w tedei " - ogolnie w polsce bieda z mechanikami a wszystko czego nie da sie naprawic kluczem 13 i nie jest od VAG'a to zlo
    Jak jeździsz do Mirków ze stodoły to masz biedę. Napisz na swoim regionalnym forum, jakiego mechanika polecaja i nawet jakbyś miał jechac 20km, to ja na Twoim miejscu tam bym się wybrał. Bo takim autem, jakie teraz masz to strach gdziekolwiek jechać dalej, nie wspominając o "fachowcu" od którego wyjeżdżasz. Faktycznie może wieśwagen by wystarczył...

Użytkownik Rowerzysta
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał nymkowy Zobacz post
    w jaki sposób gaśnie? Jak puścisz gaz czy jak?

gasnie przy ok 4000 obr/m podczas przyspieszania pod obciazeniem lub po wcisnieciu gazu "do dechy" - zapala sie kontrolka wtrysku, wspomaganie off itd.

problem wystepuje tylko na biegach od 2-go w gore, pisalem juz na ten temat na forum jednak nikt mi nie pomogl (zmiescilem logi, bledy ecu itd.)

http://www.forum.alfaholicy.org/156/...ml#post1916201

Użytkownik Fachowiec Avatar FXX
    Auto
    Peugeot 508 II / Peugeot 308 T9

Domyślnie

Cytat Napisał przemo832 Zobacz post
    Ale co tu jest do ogarniania?
    Przecież wyważenie kół, mając maszynę to żadna filozofia, a skoro ten gościu już raz to robił i schrzanił (pisałeś, że na początku biło i zamieniał naklejane odważniki na nabijane) to jedź do innego oponiarza.
    Ten Ci pewnie znowu nabije chamskie odważniki na rant...