Tak Vin mój błąd ZAR93900007204794 sory po nocne byłem a i z telefonu pisze. Jak to nie rozumiecie co piszę Pany to nie język polski.
Sprzęgło działa bez zarzutu!
Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka
Sorry, ale ja również nie rozumiem o co biega, a więc albo to jakieś zbiorowe zaćmienie umysłu, albo napisane jest tak, że zrozumieć tego nie sposób![]()
Oj tam język polski po co to komu ? Możemy przecież knajacká mową się porozumieć.
Facet nas wkręca i tyle albo dobre zioło ma[emoji1]
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Niewierny Tomasz jeden z drugim .
Taaa zioło się marzy, głodnemu chleb na mysli
https://megawrzuta.pl/download/ad028...511e8d4d8.html
filmik na piątym biegu gaz w podłodze dopiero na ostatnie dwie sekundy filmu go puściłem.
* Dobra tu głupoty napisałem.
No dobra racja ślizga się![]()
Ostatnio edytowane przez Sewcio Sewcio ; 08-03-2017 o 00:37
Poczytaj kolego jak działa manualna skrzynia biegów i przeniesienie napędu, bo wmawiasz sobie bajki. Sprzęgło Ci się ślizga i tyle w temacie.
Ciekawych rzeczy można się dowiedzieć w internetach. Wgrana mapa silnika, żeby auto dostosowywalo obroty w manualnej skrzyni. Fiu, fiu. Niezła bomba.
Dla mnie hit 2017 roku jak na razie.
Jak manualna skrzynia sama reguluje obroty silnika?
Wysłane z mojego 5080X przy użyciu Tapatalka
Typowy objaw ślizgającego się sprzęgła. Nie zrób błędu i wymień cały komplet, zamiast tylko tarczy sprzęgła, bo potem będziesz musiał wymieniać jeszcze raz. I ja bym mimo wszystko wgrał normalny program lub pojechał do kogoś ogarniętego i przestroił samochód. Nie wiadomo co za mapa tam siedzi, może jest skok przyrostu momentu obrotowego zbyt nagły i nowe sprzęgło też zabijesz. Nie wiadomo jak była robiona mapa, może również uszkodzić silnik na dłuższą metę. A może chip był ok, a tylko sprzęgło z przebiegu zaczęło się ślizgać. Ja bym na Twoim miejscu to sprawdził, bo tak naprawdę nie wiesz co kupiłeś i możesz wpędzić się w dużo większe koszty.
Rozmawiałem kiedyś z gostkiem z Częstochowy, do którego pojechaliśmy z kumplem jego Merolem, żeby wgrał oprogramowanie, bo kumpel miał jakiś problem, że samochód rozpędzał się max. do 130, ale nie o tym, zapytałem go, co by proponował do 159 1,9 150 kucy, (mialem jedna taką na oku, ale w końcu zrezygnowałem, na rzecz benzyny) powiedział, że do automatu max do 180, a do manuala max do 190 kucy, bo powyżej, sprzęgła nie wytrzymują - nie twierdzę, że tak jest, piszę jedynie o tym, co mi powiedział.