Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Temat: Sprężyny Alfa 159 TI

Użytkownik Maniak resoraków Avatar khazar
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    159 SW 1.9 JTDm 8V

Domyślnie

Cytat Napisał salatin Zobacz post
    To ze sprezyny z Ti sa z gumolitu.Pekaja i to prawie zawsze predzej czy pozniej.U mnie auto ma 90tys przejechane nikt nic nie wozi w bagazniku, a juz poprzedni wlasciciel zmienial tylnie bo pekly.Tak wiec ja pewnie tez wsadze Eibacha, bo wyboru lepszego nie ma.Doswiadczenie z nimi mam pozytywne z 166.
    Generalnie wszystkie sprężyny tylne w 159 pękają, prędzej czy później, nie tylko TI, tak samo jak w wielu innych samochodach, ze względu na to że łatwo tam o korozję. Moim zdaniem wytrzymałość będzie podobna, różnica jest w twardości i cenie.

Yarek
    Gość

Domyślnie

Panowie, po co te nerwy?! W Ti wymieniałem tylne sprężyny bo jedna pękła. Oryginały 2 szt. na tył - coś ok. 800 setek. Za tę cenę kupiłem komplet EIBACHA na wszystkie 4 kółka - przód i tył. Bajka. 1 cm niżej ale dopiero po ubiciu sprężyn w trasach, to nie problem. Tylko Eibach. Zamienników innych nie ma. Mówimy o Q4 Ti. W innej marce też przeszedłem na Eibacha i sztywna jak taczka, bo o to chodziło mi.

Użytkownik Ogier Avatar MarcinDGR
    Mieszka w
    Wąsosz DGR
    Auto
    Alfa 159 2.4 JTDm

Domyślnie

Ja mam w swojej -30 Novitec białe sprężyny i jeździ sie super tylko że nigdzie ich nie ma zabardzo...

Yarek
    Gość

Domyślnie

Pierwszy raz spotykam się z tą firmą. Gdy szukałem, to nie wyskakiwała mi i dlatego Eibach. Pzd.