szału nie ma, nawet nie da się porównać do seryjnych w 159, ale grają o niebo lepiej niż seryjne w GTV![]()
szału nie ma, nawet nie da się porównać do seryjnych w 159, ale grają o niebo lepiej niż seryjne w GTV![]()
stosowałeś może te dystanse i które właściwie wybrać - mają jeszcze te: https://www.natcar.pl/pl/p/Dystanse-...-Ypsilon-Y/234
te które podlinkowałeś są według sklepu do tylnych drzwi Gtv
Jakie do nich głośniki - 130mm - dobrze rozumiem
Która opcja lepsza - z tymi dystansami czy polecane tu wcześniej elipsy, nie chcę ciąć, giąć itp. drzwi czy boczków
Ostatnio edytowane przez rogo ; 26-06-2017 o 22:31
Odkopuje temat panowie ...
Też mam oryginalne głośniki w drzwiach (już je wyjąłem) , szukam czegoś co wejdzie w to miejsce bez żadnych przeróbek.Istnieją takie elipsy które tam wejdą bez żadnej rzeźby ? Czy może lepiej dystans i wrzucić tam 130 mm ?
Druga sprawa to taka , że w oryginale jest tam woofer,cykacz mamy odseparowany.Czy w momencie wrzucenia elips dwudrożnych nie będą sie soprany "gryzły" ?
Podzielcie się swoimi rozwiązaniami .
Pacjent to spider z 2001 roku.
No właśnie jak to jesr z tym odseparowanym zestawem. Ja mam nadal oryginalne jeszcze z gąbką na wierzchu i nie gra wcale tak źle ale wiadomo na tamte czasy o były dobre głośniki. Wszystko posżło do przodu i teraz już nie powalają te głośnickzi. Myslkę moze wstawiłby coś lepszego. Mam fajne radio Alpine IDA woofer między siedzeniami ale w drzwiach nadal oryginały.
Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
Mam chorobę zwaną ITALIA
Te głośniki nie były dobre jak na tamte czasy. Były tragicznie złe w 96 jak i teraz. To nie jest przedwojenne auto, głośniki dalej robi się tak samo. W tych samych latach Chrysler do tanich kabrioletów pchał zestawy Infiniti, którymi można nagłośnić pół wsi.
Nie ma problemu, żeby odpiąć tweeter montując dwudrożny dół, ale mając już zdjęty boczek warto zrobić najprostsze wygłuszenie drzwi, które oryginalnie było mierne, a po 20 latach już nie istnieje.
Wygłuszenie mam zrobione. Robiłem w tamtym roku. Chyba jednak zmienię te głosniki. Chociaz ja wolałbym zostawić tweetery. Ale wooferów napewno nie znajdę.....
Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
Mam chorobę zwaną ITALIA
Dołóż zwrotnice to powinny grać jak normalny odseparowany zestaw.
Panowie, plastiki zawsze zakładamy na wazelinę techniczną! nie będzie skrzypiało