Proponuje jak wyżej wlożyć wkladke k&n dedykowana do twojego modelu.
Będziesz zadowolony z efektu.
skoro juz kupil to niech to podlaczy i niech sam sprawdzi, jesli nie bedzie to mu odpowiadac to wtedy odsprzeda i ponownie kupi sam wklad np K&N
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
jak podłącze to wam powiem a co do filtra K&N to do mojego auta bendzie chyba tylko wkładka K&N a czy jakiś inny K&N bym wolał dobrać tylko w stożku i tak samo drogie te filtry
A czy układ dolotowy nie jest za gruby średnica power rury 75mm
po obejrzeniu zestawu powiem wprost - sprzedaj to! a co do srednicy, zmierz srednice wew z rury oryginalnej jesli bedzie taka sama to znaczy ze jest ok jesli wieksza lub miejsza to nic dobrego to nie wrozy oczywiscie sama dlugosc od filtra do przepustnicy tez jest istotna
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
tak mi się zdaje że srednica orgilalnego układu jest miejsza a jaka ta lugocs ma byc filtra do przepustnicy
Z twojego opisu wynika że masz silnik 2.0 V6 TB ...
Po pierwsze: Uniwersalne doloty nie istnieją ! (na 99% taki dolot popsuje osiągi)
Po drugie: Po jaką cholerę ci stożek w silniku z turbiną ? gdyby to był wolnossący to rozumiem można próbować kombinować (długość, średnica i doprowadzenie zimnego powietrza itd.)
Po trzecie: turbina jest od tego żeby zapewnić max dopuszczalną bezpieczną dla silnika ilość zimnego powietrza ! i wydaje mi się że stożek i dodatkowa rura z zimnym powietrzem ci się w tym silniku nie przyda :\ (tam nie ma miejsca na tzw. dodatkowe zimne powietrze, a V6 TB ma intercooler, który chłodzi powietrze przed wpompowaniem go do komory spalania)
Moim zdaniem powinieneś kupić sobie dobrą wkładkę do filtra i nie jakiś "no name" z alledrogo.pl. Ja mam wkładkę wykonaną z kilku warstw metalowej siatki (nie wiem jakiej jest firmy, do dzisiaj tego nie rozszyfrowałem, taki już przyjechał z Włoch, od czasu do czasu ją czyszczę specjalnymi środkami do filtrów "Jacky'ego" i jest ok)
Nie kombinuj z takimi uniwersalnymi stożkami bo ten przeszczep może się nie przyjąć i twoja Alfa go odrzuci
Jesli się mylę to niech mnie ktoś poprawi ...
zobacze jak zamontuje jak bendzie to lipne to wymienie na orginalny wlot i filtr,
ale zobaczymy może sie ktoś wypowie jeszcze ,bo jak widać wasze opinie nie są zachęcające
pozdro
Witam filtr doszedł a czekam jeszcze na układ dolotowy lecz jak tam patrzyłem pod maską to tam jest nie zaciekawie to układ dolotowy łączy sie z turbosprężarkom i jest nie zaciekawie bendzie kombinowanie czy ktoś to montował w silniku turbo to nie wiem do tej pory
pozdro
Ja osobiście jestem negatywnie nastawiony do takich pierdół ...
Jak widać nie było chętnych, sprawdź swój zakup i wypowiedz się o nim w miarę obiektywnie na forum ;-) może ten twój uniwersal działa, choć dla mnie z teoretycznego punktu widzenia jest to skazane na niepowodzenie ... (jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego)