Całkiem możliwe jest też to ze przepływomierz pada mam tą samą przypadłość do 4 tyś idzie jako tako a powyżej 4 tyś nie ma bata...odepnij przepływomierz i sprawdź czy się polepszyło jak tak no to masz problem rozwiązany.
Całkiem możliwe jest też to ze przepływomierz pada mam tą samą przypadłość do 4 tyś idzie jako tako a powyżej 4 tyś nie ma bata...odepnij przepływomierz i sprawdź czy się polepszyło jak tak no to masz problem rozwiązany.
Born to be wild!
Ale u mnie na benyznie chodzil jak marzenie tylko na gazie nie mial kopa wiec przeplywka jest dobra a poza tym jest nowa![]()
U mnie problem juz rozwiazany![]()
Przyczyna zamulania byl zasniedziale styki przekaznika od wtryskiwaczy i pod obciazeniem dawal inne napiecie niz powinien. Wyczyscilem przekaznik i chodzi az milo![]()
mam to samo, gdzie są te styki( jakies foto ) ? może jak ja tak zrobie to również będzie poprawa, bo na gazie to nawet auta nie idzie wyprzedzic na trasie....
Ja mam przekaznik obok akumulatora przyczepiony na kablu na ktorym sa bezpieczniki od gazu. Niestety zdj narazie nie jestem w stanie zrobic.
popieram kolege odnośnie filtrów ,musiały by być niewiem jak zawalone żeby miały wpływ na jazde ,mają za to duży wpływ na wytrzymałość listwy wtryskowej .Czasami w sequencie lubi rozjechać się mapa w kompie ,wystarczy zrobić adaptacje i auto jeżdzi
nowe świece,przepływka,a teraz doszło słabe odpalanie chyba zalewa świece.Nigy więcej LPG..
kurde, ja mam instalacje za 3000zł założoną jakieś 9 tyś km wcześniej i o dziwo samochód chodzi lepiej na gazie niż na benzynie ale właśnie, na benzynie ledwo co odpala mi (nowe świece NGK Platinium, na starych no name palił jak szalony), a na gazie jak mam poniżej 70 stopni na silniku to obroty mi falują od 500 do 1700 i gaśnie przy przełączaniu z benzyny na gaz jak jest na luzie... ale nic, walczę dalej żeby to doprowadzić do stanu jak u brata w mazdzie mx3 v6 gdzie nie ma najmniejszych problemów przy przełączaniu czy z obrotami. Na pocieszenie zostaje mi taki sam czas od 0 do 100 jak jego![]()
A jaki masz ten czas od 0 do 100 ?
Pozdrawiam
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest