spaliny ok, wtryski ok, po zatankowaniu na innym CPNie zrobiłem 100km (około 30km miasto reszta trasa) i wlałem 7,5l
spaliny ok, wtryski ok, po zatankowaniu na innym CPNie zrobiłem 100km (około 30km miasto reszta trasa) i wlałem 7,5l
Ja akurat po zimie się zdziwiłem jak włożyłem alu 17" i laczki 215 to wciąga gdzieś 1l więcej ale czego się nie robi dla alfy...teraz trasa 30% miasto 70% i 8-8,5l wciągnie, dla porównania na zimówkach 6,5-7,5l . Paliwo cały czas te same albo Verva albo Dynamic ON .
O kurcze mi 2.4 20v najwiecej spalił 7.1 a w trasie w miare dynamicznej schodzi do 5.7-6.1 a jezdzi na 225.
Nieoplaca sie jezdzic 1.9![]()
W trasie też mi zejdzie do 5/6L , niestety głównie jeżdżę po mieście, komputer pokazuje średnie na poziomie 6,1L ale patrze od tankowania do tankowania ile zrobiłem km i mija się to z tym co wyświetla komputer, znajomy ma 2,4 jtd ar166 i kopci od tankowania do tankowania ok 10-11 l głównie po mieście... Komputery zawsze przekłamują spalanie, a zejście do poziomu 5l/100km (realne, nie z kompa) w mieście można włożyć między bajki...
Mi komp pokazuje z reguły półtora lub dwa litry mniej niz pali realnie . Wiec na kompie mam z reguły okolice 4.5 litra.
Jak mialem 147 z 1.9 140 to palila dokladnie tyle co 2.4 175 w 156 . Tylko przy super eko jezdzie 1.9 spali mniej od 2.4.
W marei z dieslem 105 koni mam spalanie srednio o 0.3 mniejsze od mocniejszej o 70 koni alfy .
Ostatnio edytowane przez jarek1986 ; 18-06-2017 o 10:41
Ze nie ma kata
Mam katalizator - nie wiem czy jest sprawny bo nie wiem jak to sprawdzic
Dokładnie to. Niektórym zaraz zacznie się ropa z baku wylewać, bo zejdą ze spalaniem na wartości ujemne.
Tak wygląda mój dziennik spalania w 2.4 10v w cyklu mieszanym:
Mierzone na tankowaniu pod korek oczywiście, dane z komputera między bajki można wstawić.
(appka: fuelio https://play.google.com/store/apps/d...a.fuelio&hl=pl
猫"Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
No twoje tak wyglądają a moje z dystrybutora w 20v w trasie wychodzi między 5.7 a 6.1 a mieszany między 6.5 a 7.2. Miasta nie ma bo po miescie alfa nie jezdzi.
Nie moją winą jest ze twoja pali tyle ile ci pali. Ja nie podważam twojego spalania wiec nie rozumiem głupich uwag o wartsosciach ujemnych