Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: Podświetlenie zegarów i przyciski na kierownicy

Użytkownik Ogier Avatar Kruk
    Mieszka w
    Lubliniec
    Auto
    159 SW

Domyślnie

On działa odwrotnie niż myślicie - w nocy ściemnia zegary żeby nie oślepiały, a przy mocnym oświetleniu je rozjaśnia żeby było na nich cokolwiek widać. Podobnie jak automatyczna jasność w telefonach komórkowych.
    [MENTION=74190]sna[/MENTION] jeśli zakleisz czujnik taśmą to cały czas będzie myślał, że jest noc i będziesz jeździć ze ściemnionymi zegarami.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    159 1.9 JTDm Berlina 2006

Domyślnie

[MENTION=70649]Kruk[/MENTION]. Jak to pisałem to przez chwilę pomyślałem czy aby dobrze rozumuję ale przeczytałem posta wyżej o tym tunelu i ... No dobra to mam inny pomysł. Ten biały plastik w środku co oddziela czujnik od reszty podświetlenia zegarów. Trzeba by go delikatnie usunąć dremel-em i czujnik będzie miał jasno. Znaczy jasno w po lifcie i czerwono w pre.
    Ostatnio edytowane przez sna ; 25-07-2017 o 16:43

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Piaseczno/Prażmów
    Auto
    159/GTV SPIDER

Domyślnie

Cytat Napisał sna Zobacz post
    [MENTION=70649]Kruk[/MENTION]. Jak to pisałem to przez chwilę pomyślałem czy aby dobrze rozumuję ale przeczytałem posta wyżej o tym tunelu i ... No dobra to mam inny pomysł. Ten biały plastik w środku co oddziela czujnik od reszty podświetlenia zegarów. Trzeba by go delikatnie usunąć dremel-em i czujnik będzie miał jasno. Znaczy jasno w po lifcie i czerwono w pre.
    [MENTION=70649]Kruk[/MENTION] - ma rację to działa tak jak napisał czyli odwrotnie niż ja napisałem wcześniej :-). po jakimś czasie przestaje się zwracać na to uwagę - stąd mój błąd.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 159 SW 1.9 JTDm, 2009r

Domyślnie

Cytat Napisał Szaman_75 Zobacz post
    Oświetlenie zegarów zależy od oświetlenia kabiny ( np. wjeżdżasz do tunelu to ci sie robią jaśniejsze) czujnik oświetlenia kabiny jest w prędkościomierzu ( takie czarne kółko).
    Tryb ten jest niezależny od trybu nocnego. ( tak jest to irytujące, nie nie da się tego wyłączyć :-)
    No to tutaj inżynierowie z Alfy się nie popisali Mogli dać opcję wyłączenia tego czujnika.
    A teraz pytanie: czy może tak się dziać, że przy ściemnieniu zegarów jedna z żarówek podświetlenia (to są zwykłe żarówki czy LED ? ) nie wyrabia i dlatego nie mam podświetlenia połowy prędkościomierza ?

Cytat Napisał Szaman_75 Zobacz post
    co do przycisków kierownicy może wystarczy przeczyścić styki kostki zwijaka pod kierownicą ? - mniej rozbierania nie trzeba wyciągać poduszki a jedynie odkręcić osłonę kolumny kierownicy.
    w innym przypadku chyba wyjmowanie poduszki Cię nie minie.
    Od tego chcę zacząć, tylko jak zwykle codziennie coś mi wypada po pracy :/ No i muszę garaż "odgruzować", bo na parkingu to wstyd - zaraz ktoś pomyśli, że to [notranslate]Alfa[/notranslate] i dlatego się posypało coś...

Użytkownik Rowerzysta Avatar Marczy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Ford S-Max 2.2 TDCi

Domyślnie

Podłączając się do tematu. Zauważyłem wczoraj wieczorem, że w mojej 159-tce dolna część prędkościomierza nie jest podświetlona. Jak wygląda temat podświetlenia, są tam żarówki?
    Ford S-Max 2.2 16v TDCi '13
    FIAT Barchetta 1.8 16v VFD '00
    FIAT Punto 1.1 8v FIRE '99

Użytkownik Maniak resoraków Avatar MikeDraven
    Mieszka w
    Bogatynia
    Auto
    brak

Domyślnie

Niestety diody led