Spróbuję odpowietrzyć. Wiem że do wysprzęglika jest dojście po demontażu akumulatora, do odpoweitrzania będę potrzebował coś jeszcze oprócz płynu hamulcowego?
Spróbuję odpowietrzyć. Wiem że do wysprzęglika jest dojście po demontażu akumulatora, do odpoweitrzania będę potrzebował coś jeszcze oprócz płynu hamulcowego?
To chyba mało jeździsz samochodemW jedym tygodniu zrobiłem rozrząd cały, za dwa dni wymieniałem koło pasowe, pasek alternatora i w drodze do domu docisk się rozleciał. Także to jest możliwe że sprzęglo się może rozlecieć z dnia na dzień. Nawet nowe sprzęgło źle założone lub wadliwe możę paść zanim przejedziesz 1k km.
Do odpowietrzenia kup sobię dużą strzykawkę i przewód gumowy przeźroczysty. I sprobuj przepchać płyn przez odpowietrznik do zbiornika. Jeżeli w zbiorniku będzie bulgotać to było powietrze w układzie.![]()
Dostałem się do odpowietrznika pod aku, ale nie idzie tego odkręcić. Jest to chyba plastikowy dzyndzel bez żadnego gwintu i nie chciałbym tego urwać. Jakieś rady?
Na odpowietrzniku powinna być gumka osłaniająca lub plastikowa. Jak to ściągniesz to popuszczasz 7 kluczykiem.
ma ktoś pomysł?
ten czarny czopek zaraz za spinką to odpowietrznik i musi się dać go zdjąć, chyba że ktoś już kiedyś sie tym bawił i jest jakieś "nowatorskie" rozwązanie
ja bym najpierw sprawdził jak bardzo wysuwa się ten popychacz co wychodzi z wysprzęglika jak wciśniesz sprzęgło. jeżeli wychodzi cały to znaczy że jest git. i przyczyna jest gdzieś indziej
Wysuwasz zawleczkę (to zardzewiałe coś co siedzi w wysprzęgliku) wysuwasz przewód i z otworu przed zawleczką ma lecieć płyn bez bąbli powietrza