Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 41

Temat: LukOil oszukują??

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

kolega tankował na Lukoil Pb95 i po zalaniu 13 litrów następnego dnia nie mógł odpalić. Gdy już udało nam się go odpalić na tzw. kopa to samochód zaczął się dusić, po czym obroty spadły i zdechł. Dopiero po 2 dniach po ciężkich i kłopotliwych kombinacjach udało się odpalić. Wtedy podjechaliśmy od razu zatankowac na BP Ultimate 98. Od tego czasu już nie ma problemu. Więc - NIE POLECAM LUKOIL-A !!

Użytkownik Romeo Avatar gonzo
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Fiat Tipo SW 1.4 T-jet

Domyślnie

ja od ponad roku tankuję tylko na lukoil (Mikołow droga 81 i Katowice przy OPT) i nigdy nie miałem problemow... kiedyś tankowałem na bp i nie dość że drogo to jakość paliwa była dla mnie wątpilwa...

Użytkownik Świeżak Avatar J.A.N
    Mieszka w
    Ostrów Wlkp.
    Auto
    Alfa Romeo156 1.9 JTD 8V 115 KM 2003

Domyślnie

Miałem epizod związany z LUKOIL - dotyczy to benzy jak i ON - za każdym razem LIPA, coś zawsze było nie tak.
    Raz zalałem benze na szczęście jakieś 10L do forda 1,6 odjechałem ze stacji, jeździłem cały dzień, odstawiłem auto na noc a rana dupa. W końcu odpalił, pojechałem na shela odlałem następne 10L i jakoś się przegryzło.
    Kolejną głupotą z mojej strony była chęć sprawdzenia ON, do prawie pustego baku wlałem 10L ON przejechałem jakieś 10km i zaczęło się ENGINE FAILURE GO TO DILER na szczęście pomogło zalanie ON z shela.

Podsumowując - moja subiektywna ocena LUKOIL = SHIT
    156 Sportwagon 2003 1,9 JTD 8V 115 km - zostałem ALFAHOLIKIEM

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Subaru Forester XT, Mini Countryman CS

Domyślnie

Ja z Lukoilem nie mam takich przejść, chociaż fakt że samochód gorzej jedzie niż np. na benzynie z Orlen-u czy Shell, ja się raz zraziłem do Statoil-a i już tam nie jeżdżę.

krolik_AR156
    Gość

Domyślnie

Wszystko zależy od konkretnej stacji, anie sieci. Na BP tankowałem- dolewali jakieś g**no. Ostatnio do benzyny z LukOil dolałem ok pół zbiornika ze Statoila na którym jeszcze nie brałem benzyny. Przyznam, że na razie wygląda to obiecująco 650km przejechane i trochę poniżej ćwiartki jeszcze w jest baku (komp pokazuje, iż przejadę jeszcze 200km) potwierdzi tankowanie i obliczenie. Ale jak na 1.8T.S wynik bardzo dobry

Pozdro

Użytkownik Romeo Avatar aniol_jojo
    Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Domyślnie

przyznam się szczerze że tak naprawdę to tylko 1 w życiu zatankowałem naprawdę dobrej jakości paliwo i była to verva pod lubiniem, wtedy miałem jeszcze swój pierwszy samochód (ładę) to silnik dostawał lewych obrotów po wyłączeniu/przekręceniu kluczyka i wyraźnie odczuwalna była różnica w przyspieszeniu od tamtej pory zawsze jest coś "nie tak" w mniejszym/znikomym bądź większym stopniu z paliwem
    "Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
    jest: 156 2.4 JTD 04r...
    była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...

shyha
    Gość

Domyślnie

Ja z firmowymi stacjami nie miałem do tej pory problemów. Jedyny raz takie coś przytrafiło mi się z prywatną stacją (nawet nie franczyzową) gdzieś za Wrocławiem w kierunku Katowic. Jest tam chyba tylko jedna stacja na tym odcinku, trzeba zjechać z autostrady, przejechać nad nią i trochę się cofnąć. Wojkowice? Nie pamiętam. Jechałem z UK do Polski (Mondeo '95 2.0) i autko wiem jak jeździło (150 bez problemów). Po zatankowaniu tam zdychało pod górkę, 130 w bólach itp...

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Ja przykładowo miałem problem z BP. No bez kitu- zatankowałem 25 literków i nie zrobiłem nawet 100km jak wskazówka zaczeła leżec na zerze. Zatankowałem na Statoilu to już spalanie zdecydowanie się zredukowało. Teraz testuje jakieś paliwo marketowe z Lotosa za 4,22. Nie ma tragedii póki co-stację niedawno otworzyli to i syfu nie ma w zbiornikach, po za tym to samoobsługowa.

A w poprzedniej Alfie jak zalałem na Orlenie to pierwszy raz auto miało większą moc na LPG z Statoila niż na benzynie.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Rafcio
    Mieszka w
    Swidnica, Poland
    Auto
    Ford Focus Kombi Duratorq

Domyślnie

Cytat Napisał fiergloo Zobacz post
    Teraz testuje jakieś paliwo marketowe z Lotosa za 4,22. Nie ma tragedii póki co-stację niedawno otworzyli to i syfu nie ma w zbiornikach, po za tym to samoobsługowa.
    A idź mi nie mów o tej stacji, ostatnio taknowałem chyba na tej samej, spalanie jak smok. Wyszło coś ponad 10 litrów na jazdę po trasie a nie powiem żebym się śpieszył specjalnie... Gdzie standardowo mi pali 7,5 do 8.

Użytkownik Romeo Avatar Dziaru
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    155 2,0TD / 155 2,0TS / 155 1,8TS 8V / 155 2,0 16V / 164 2,0 TS 8V

Domyślnie

A ja tankuje na NESTEA i powiem jedno - POLECAm , najtaniej bo to bez kas stacja , jeszcze 5 gr taniej jak tankujesz i płacisz kartą no nic tylko lać i jechać

Spalanie w normie , problemów z odpaleniem nie ma , - a juz z 3 lata tankuje w jednym miejscu