masterix: o BRC dobre opinie słyszałem, więc chyba warto![]()
ale niech się może jacyś spece wypowiedzą...
pozdr,
~tomaz
masterix: o BRC dobre opinie słyszałem, więc chyba warto![]()
ale niech się może jacyś spece wypowiedzą...
pozdr,
~tomaz
Dlaczego Sec'a ma mijać z daleka? Rozumiem że prowadzisz reklamę dla AC i rozumiem że Stag 300 Plus jest zapewne lepszy od Sec'a bo jest porduktem nowszym i bardziej udoskonalonym. Ja na Sec'a nie mogę powiedziec złego słowa. Ciekawe jak będzie wyglądał ten Stag w porównaniu do Sequela Lecho...?
O cóż to za wyjazdy osobiste w moją stronę. Montowałeś SEC'a?? Widziałeś jego oprogramowanie, algorytm działania, wiesz coś na temat korekt czasy wtrysku względem temp. gazu?? Jeśli nie to może lepiej się nie wypowiadaj.
Zarówno ze sterownikami Lecho [SEC], KME, Zenitem, Versusem, STAGiem miałem/mam do czynienia na żywo, często poprawiam auta po partactwie zakładów montujących LPG - ale żeby nie było że robię sobie reklamę, żyję całkiem z czegoś innego - jestem inż. i zajmuję się energetyką, siedzę w wysokich napięciach.
Staga uważam za najbardziej przyjaznego użytkownikowi, najlepiej dopracowane korekty, algorytm działania, uaktualnienia firmware dostępne dla każdego ze strony AC - wychodzą parę razy do roku, pisane często ściśle pod dany problem ze specyficznymi autami [np. roverowskie silniki z dotryskami], zero kluczy sprzętowych aby pogrzebać w sterowniku, świetne zaplecze w postaci bardzo dobrego forum na którym każdy znajdzie pomoc ze strony pracowników producenta sterownika,
A KME, Zenit, i reszta towarzystwa, no cóż jak już dasz sobie włożyć pod maskę zostajesz sam z problemem ... nikt nie wyciągnie do Ciebie pomocnej dłoni ...
Co prawda SEC pierwszy przed STAGiem posiadał algorytm korekt czasy wtrysku względem obrotów silnika którym można było się poratować w specyficznych autach, wadą dużą jednak tego była postać "tabelkowa" tych korekt, i nikt z nich nie korzystał tak naprawdę , STAG300plus posiada zamodelowane to w postaci mapy3D tak jak mapa wtrysku pb w każdym sterowniku silnika, wszystko widać jak na dłoni, SEC posiada nie za dobrze opracowane korekty czasy wtrysku względem temperatury gazu, ma to bardzo duże znaczenie w zimie, staniu w korkach gdy reduktor zaczyna przegrzewać gaz i przy pierwszym przełączeniu rano.
Jeśli jeździsz na SECu zadam Ci jedno pytanie, po jakim czasie od odpalenia rano przełącza Ci się auto na LPG?? Zobaczymy na ile znasz swój sterownik i auto ;]
pzdr. Grzegorz
Ostatnio edytowane przez GrzesiekK. ; 05-07-2009 o 11:26
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
Bez urazy, żadnych wyjazdów pod Twoim adresem nie robię. Nie mówię, że Stag jest zły. Zapewne jest dobry, ale akurat na nim nie jeździłem w żadnym samochodzie a na Secu owszem. Dlatego na Seca nie powiem złego słowa. AC to duża firma z bardzo dobrym zapleczem technicznym i testowym. To jest duży plus dla Staga. Porównujesz Staga Plus do Seca. Ja myślę że warto by było porównac go z Sequelem Lecho. To jest ich nowy produkt.
A co do przełączania na gaz. To zależy od pory roku. teraz jest bardzo szybko - kwestia kilkuset metrów. Zimą wiadomo gorzej - do 2 kilometrów. Bez obaw, do Alfy nie wstawiłem gazu. Seca mam w służbowym aucie
To jest właśnie bolączka SECam, wynika to z tego ze ma słabe korekty czasu wtrysku lpg od temp. gazu, i żeby nie bylo zjawiska zalewania silnika na zimno gazownicy ratują się wysokiem progiem temp. reduktora zezwalajacym na przelaczenie po odpaleniu na zasilanie lpg, w STAGu tego problemu nie ma, czy lato czy zima mozna bez problemu prog przelaczenia na lpg ustawic na 15stopni temp. reduktora [gaz ma wtedy kolo 5stopni] i z glowy wszystko dziala jak nalezy, SEC potrzebuje minimum gazu o temperaturze 15-20 stopni zeby auto się nie zdławiło.
pzdr. Grzesiek
Co do porównania STAGa i SEC może troche sie nie zrozumielismy, pod wzgledem funkjonalnym i niezawodnosci dziala samego sterownika STAG bił SECa już od pierszego modelu STAG200.
Ostatnio edytowane przez GrzesiekK. ; 05-07-2009 o 20:15
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
dobrze założona i wystrojona sekwencja, może obniżyć moc auta max o 3%.. Bez urazy, ale nie ma szans żebyś to odczuł. Prędzej odczujesz spadek ciśnienia w oponach albo gorące powietrze w upalny dzień, szczególnie z włączoną klimatyzacją![]()
DolnySlask - Boleslawiec. Zgorzelec. Jelenia Gora
Chetnie Pomoge w zakresie:
AlfaDiag FiatEcuScan MultiEcuScan - diagnostyka
MPPS KWP2000 Galletto - zgrywanie map paliwa
STAG KME - instalacje LPG