a ktoś wymieniał wogóle ?czy każdy tylko gdyba ?
![]()
a ktoś wymieniał wogóle ?czy każdy tylko gdyba ?
![]()
bo to dyskusja teoretyczna![]()
co by było jak bym...
Na każdym kąciku a wiele mam doświadczeń w tej mierze to polak na wszystkim sie zna i odpisuje.
Ja nie dyskutuje teoretycznie tylko praktycznie. Napisałem co wiem z doświadczenia własnego i mojego auta.
Nie łapie twoich myśli co ja miałem i mam to nie ma znaczenia. Fakt jest taki jak opisałem wcześniej przebieg jest w liczniku jaki kupisz taki będziesz miał przebieg.
w Giulii (z resztą nie tylko, w 159/Giulietcie też) przebieg zliczany jest w kilku komputerach (sprawdź sobie MESem, masz), każdy innym trochę algorytmem więc się różnią o parę % wskazania. ten który wyświetla licznik jest najbardziej widoczny, ale ciągle w innych bedziesz miał niezgodne dane. zwracam na to uwage tylko po to, bo przy odsprzedaży albo potem na jakimś serwisie nabywca może się kapnąć i moze trzeba się będzie tłumaczyć bo zacznie robić burzę albo straszyć prawnikami. dlaczego? o ile się orientuję, to po zmianie licznika masz obowiązek pojechać na SKP i wpisać fakt i przyczynę w historię samochodu - to wg nowego prawa (wchodziło w zeszłym roku czy jakoś tak?). to chyba nie problem czy wielki koszt, ale jest obowiązek to zrobić
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Jak nie ma opcji zrownac przebiegu to nie będę kombinował z wymianą
Wysłane z mojego HMA-L29 przy użyciu Tapatalka