Możecie nagrać, kierować kamerę na rozrząd i później na pokrywę (mikrofon ładnie zbiera) ?
Może wariat wam klekocze ?
Możecie nagrać, kierować kamerę na rozrząd i później na pokrywę (mikrofon ładnie zbiera) ?
Może wariat wam klekocze ?
Cze,mam pytanko a popychacze to hydrauliczne czy manuale w waszych silnikach.?
Ostatnio edytowane przez cinas ; 20-07-2009 o 19:22
Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
Jest klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny
Witaj,ja bym obstawiał wtedy popychacze ,może coś z olejem nie tak .pozdr
hmm... to chyba wina oleju... na bagnecie oleju widać małe bąbelki, z tego co wiem dzieje się tak jak się zmiesza oleje o różnych specyfikacjach.
Wychodzi na to że Maxlife zakupiony w sieci to podróba! :-(
Te małe bąbelki to może być płyn chłodzacy, a to by znaczyło że puściła uszczelka pod głowicą
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Płynu chłodniczego nie ubywa, w jego zbiorniczku nie widać plam od oleju, bąbli powietrza też nie zaobserwowałem. Wszystko (cykanie, nadmierne zużycie oleju, a teraz te bąbelki) zaczeło się po dolewce Maxlifa zakupionego w sieci :-(
Już nieraz pokazywali w telewizji różne "fabryki" mieszczące się w garażach, czy szopach, produkujące towary z marnego surowca, albo rozlewnie różnych płynów wątpliwej jakości. Pewnie kupiłeś olej z takiej właśnie fabryki. Ja bym nie ryzykował zakupu oleju z nieznanego zródła.