W instrukcji jest napisane że światła automatyczne są połączone z czujnikiem zmierzchu i czujnikiem deszczu.
Jutro sprawdzę jak to dziala u mnie
W instrukcji jest napisane że światła automatyczne są połączone z czujnikiem zmierzchu i czujnikiem deszczu.
Jutro sprawdzę jak to dziala u mnie
Ze zmierzchu tak, z deszczu nie zauważyłem![]()
Do jazdy przy ogr przejrzystosci powietrza mozna uzywać tez świateł przeciwmgłowych. W Giulietcie, o czym nie kazdy pewnie wiem, jest tak, że mozna przyciskiem włączyc przednie przeciwgłowe (przy niewłączonych światłach mijania) i włacają sie tez wtedy tylne pozycyjne oraz poświetlają zegary. Nie wiem czy tak mozna zrobić w Giulii i Stelvio. Nie wszystkie auta tak maja, że pozwalają włączyć przeciwmgłowe bez włączania mijania.
Aha. To jakie to sa nietypowe te przeciwgłowe w Gulii?
nawet gorzej, bo nie byływ standardzie przy zwykłych lampach a za doplata 1100zł - takie auta praktycznie nie istnieja - ja widziałęm kilka w 2016r ale to były przedprodukcyjne testówki którymi jeździ Bosmal w Bielsku (oni robią część testów drogowych dla AR). takie halogeny da się tylko zamówić w wersji Giulia i Super, ale już żadnej innej nie (Business/BTech/Veloce/Veloce TI/Q)
- - - Updated - - -
po prostu nie ma przy xenonach, mają wystarczyć ledy+xenony. BTW, w wątkach o Giulii/Stelvio bardzo dużo piszesz o tym jak to jest w Giulietcie - czasem nawet bez informacji że piszesz o Giulietcie (stąd nie raz łapałem się że coś nie gra, ale już wiem że jak widzę jako autora XJ6 to wiem o co chodzi)
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Piszę, bo ogólnie interesuje mnie AR, nawet to czego nie mam. Po prostu ze względów edukacyjnych. Często można się dowiedzieć czegoś ciekawego pośrednio i o moim aucie.
Zaraz uzupełnię profil, żeby nie było pomyłki znowu.
Przyznasz, że rozwiązanie polegające na tym, że nie można nawet za dopłata mieć świateł przeciwmgłowych z przodu, jest mocno nietypowe. Ja wiem, że tych świateł się używa rzadko, ale dla mnie auto z nimi jakoś tak lepiej wygląda. Chyba że AR uznała, że w Giulii dołożenie tych świateł psułoby ogólny wygląd, linię czy image![]()
rozumiem, tylko ze czasem z Twoich postow mozna bylo odniesc wrazenie ze piszesz o Giulii/Stelvio, wiec robila sie dezinformacja w watku. to ze masz teraz uzupelniony profil niewiele pomaga w tej kwestii, bo np ja wiekszosc postow czytam na komorce (albo mobilna wersja strony, albo subskrypcja na email), a tam nie wyswietla profilu. ja juz wiem ze XJ6=uzytkownik Giulietty, ale wielu moze nie czaic tego. zatem sugeruje troche bardziej powsciagliwie sie wypowiadac o tym jak cos dziala w Giulii/Stelvio, jesli sugerowac to wyraznie ze na przykladzie Giulietty piszesz, a jak cie cos ciekawi to oczywiscie pytaj (jednak dotychczas czesciej pisales jakby z poziomu tego wiedzacego a nie pytajacego)
zawsze to juz lepiej miec uzupelniony profil
100% zgoda, sam bym zamowil gdyby mozna bylo
cos moze byc na rzeczy a nie chcialo im sie robic pasujacych ledowych p/mgielnych (presja czasowa/cena/spodziewane male zainteresowanie/moze to co jest w ledzie/xenonie juz robi lepsza robote?)
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
W Giulii występuje opcja świateł przeciwmgielnych w reflektorach posiadających doświetlanie zakrętów. Po wymianie na wyłącznik ze światłami przeciwmgielnymi i aktywacji w MES po jakim czasie zniknęły (nie włączały się) dałem sobie spokój. Opis - E2030 Przednie światła przeciwmgielne (reflektory Bi-ksenonowe z AFS).
Ostatnio edytowane przez Marek156/159sw ; 15-05-2019 o 20:07