Witam!
Zastanawiam się czy jest możliwość przy oryginalnym central zamku z fabrycznym alarmem uruchomienie funkcji antynapadu czyli ryglowania drzwi podczas ruszania?
Dzięki za odpowiedzi
Pozdr.
Voytheck
Witam!
Zastanawiam się czy jest możliwość przy oryginalnym central zamku z fabrycznym alarmem uruchomienie funkcji antynapadu czyli ryglowania drzwi podczas ruszania?
Dzięki za odpowiedzi
Pozdr.
Voytheck
- w 147 Ts 1.6 105 Cv nie ma takiej opcji.
+ e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm
Proste sterowniki centralnego zamka dostępne już od ok 100zł mają funkcje ryglowania drzwi po naciśnięciu hamulca.
Oczywiście trzeba to podłączyć. Widziałem ostatnio instrukcje takiego sterownika wraz ze schematem.
trochę to nie bezpieczne w przypadku wypadku.. zamki powinny się otworzyć.Może lekki ruch ręką....jakieś 25 cm od drążka zmiany biegów i użycie palca wskazującego załatwiło by sprawę...?
Taki przycisk blisko przeciwmgielnych![]()
Jakoś w 159 ryglowanie po ruszeniu jest już w standardzie i nie ma z tym problemu...
pewnie nie ma..bo przycisk ryglowania jest dalej...a tak na poważnie, ma to zalety w przypadku małych dzieci i złodziei na skrzyżowaniach, w kilku poprzednich autach zakładałem sobie takie ,, bajery ' włącznie z samo uzbrajaniem alarmu w przypadku wyjścia i zatrzaśnięcia drzwi..do czasu aż kiedyś kluczyki zostały w stacyjce..
.
Każdy robi jak uważa..mnie rajcował by bardziej układ zbliżeniowy/ transponder / i przycisk start![]()
Andrzejku, Ty lepiej skończ projekt kamery cofania w 147.
Dzisiaj przyszedł mi pomysł czy dało by radę zamontować digitizer i z connect nav zrobić dotykowy ekran.
Ale to rozmowa do innego tematu...
zobacz co od jutra proponuje play..http://media2.pl/telekomunikacja/951...source=message
.chyba kupię galaxy tab 2 7 cali...a kamera..? umarła śmiercią naturalną..
..