Strona 2 z 17 PierwszyPierwszy 123456789101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 162

Temat: Limitowana Brera na AutoCentrum.pl

Daniel156SW
    Gość

Domyślnie

Równie ładny??Kwestia gustu, moim zdaniem to taki spłaszczony golf.

Poza tym jak bym chciał oglądać VW to zapisałbym się na inne forum.

showtime
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Daniel156SW Zobacz post
    Równie ładny??Kwestia gustu, moim zdaniem to taki spłaszczony golf.

Poza tym jak bym chciał oglądać VW to zapisałbym się na inne forum.
    Tu porównujemy. Przecież skoro Brera jest ładniejsza to nie powinna sie bac konfrontacji ze Scirocco

Daniel156SW
    Gość

Domyślnie

Daruj sobie swoje prowokacje, nikomu to nie potrzebne.
    Co do Brery, to nie widzę tu nic do porównywania, dwa inne światy..

showtime
    Gość

Domyślnie

Jakie prowokacje, czlowieku wyluzuj.

Są to dwa samochody tej samej klasy... mozna by do niej dołożyć jeszcze nowe Audi TT, Mazde RX8 (do której technicznie Brerze jeszcze będzie daleko przez lata) i na dobrą sprawę kazdy z nich jest piekny pod innym wzgledem i w kazdym mozna szukac tego czegos.

Wiec o co Ci chodzi? Daj sobie siana ze zbędnymi komentarzami i nie podjudzaj mnie do dalszej dyskusji z Toba bo skonczy się to tak jak zawsze a po co zaczynasz dymy?
    Ostatnio edytowane przez showtime ; 11-08-2009 o 11:35

Daniel156SW
    Gość

Domyślnie

Moim zdaniem nic nie zaczynam, po prostu jak chciałeś wrzucić na forum VW to mogłeś swój temat założyć tak jak ktoś ci to już nie dawno napisał. To tyle z mojej strony.

showtime
    Gość

Domyślnie

Nie wrzucam tu zdjęc swojego samochodu tylko najzwyczajniej w swiecie porównuję Brerę z innymi samochodami w jej klasie. Bo nie tylko na Brerze swiat sie konczy. Jest ładna i cholernie droga. A za te pieniądze nigdy nie kupiłbym nowej Brery, tylko wolałbym tysiąc razy bardziej RX8 (ze wzgledu np. na mniejszą stratę wartości) czy wspomniane nowe Audi TT.

obserwator737
    Gość

Domyślnie

mając bezpośrednie porównanie Brera i Scirocco niestety więcej dobrego miałbym do powiedzenia o tym drugim aucie :/ jakość wykonania , osiągi... AR mogłaby się przebudzić ze snu w którym tkwi od jakiegoś czasu :/

nawet GT które było ostatnim modelem który akurat mi się podobał było tak naprawdę krokiem wstecz - 156 w 1997 roku miało lepsze osiągi

ViP Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 75 2.0 TS 148KM, 1988r, Talbot Matra Rancho, 125p '71, 126p '85 Łada 2103

Domyślnie

a Scirocco ładne, podoba mi sie, ale mógłby meić zegary od golfa VIki a nie Vki i bylaby bajka. Naprawde całkiem fajne autko wyszło.

Daniel156SW
    Gość

Domyślnie

Ok luz, może i mnie trochę poniosło.

Cytat Napisał obserwator737 Zobacz post
    mając bezpośrednie porównanie Brera i Scirocco niestety więcej dobrego miałbym do powiedzenia o tym drugim aucie :/ jakość wykonania , osiągi... AR mogłaby się przebudzić ze snu w którym tkwi od jakiegoś czasu :/

nawet GT które było ostatnim modelem który akurat mi się podobał było tak naprawdę krokiem wstecz - 156 w 1997 roku miało lepsze osiągi
    No jeżeli chodzi o osiągi i technologie to też raczej bym Brery nie kupił. A czy jest taka cholernie droga?Jak się porówna do Scirocco 1.4 TSI to tak, ale 2.0 kosztuje podobnie co Brera 2.2JTS

showtime
    Gość

Domyślnie

Za 95.000 zł mam Scirocco z motorem 2.0 TSI - 200 KM. A w przypadku Brery dopłacam chyba tylko za znaczek AR - silnik 200-konny KOSZTUJE 122.900 ZŁ!!!

A wykonanie i osiągi jak wspomniał Marcin są bez porównania do Scirocco.

Żal... ale niestety taka jest prawda. Płacisz za znaczek i za wygląd. Brera jest ładna - ale tylko tyle. Popatrzmy na to realnie a nie tylko przez pryzmat znaczka AR... fajna bo Alfa.

W tej klasie jest jeszcze więcej samochodów które biją Brerę na starcie, zeby nie bylo ze VW najlepszy.
    Ostatnio edytowane przez showtime ; 11-08-2009 o 11:49