Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Temat: Czy ten sprzedawca zasługuje na miano uczciwego?

andzella
    Gość

Domyślnie

Ja również byłam w podobnej sytucji,zamówiłam małemu na ????? plecak Ferrari kase wpłaciłam, ale przesyłki nie otrzymałam.Czekałam ,kilkadziesiąt e-maili i sms-ów do gościa wysłalam i cisza , ale nie zastanawiałam się długo potuptałam na Komende złożyłam Zawiadomienie przedstawiłam ksero wygranej aukcji i czekałam na efekty.Nie trwało długo...sprawa trafiła do Sądu,kase mi zwrócono z odsetkami ustawowymi,a ,,nielat,,dostał Kuratora....

Użytkownik Romeo Avatar kt0sfajny
    Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Byla Alfa Romeo 156 TS

Domyślnie

i masz nauczke zeby nie kupowac w ciemno jak widac ludzia nie mozna w 100% ufac
    w takim przypadku jak Twoj najlepiej prosic goscia zeby wystawil przedmiot na allegro (zawsze mozna mu dac te 5zl na koszty za aukcje)i kupic od niego na allegro wtedy jest bezpieczniej i latwiej udowodnic ze sie kupilo
    jesli sie nie zgodzi to 99% wiadomo ze ma cos do ukrycia (produkt nie jest taki jak opisal itd)
    lub poprostu trzeba kupic za pobraniem i na miejscu przy listonoszu/kurierze sprawdzic czy wszystko jest ok.
    Nie kazdy chce wysylac za pobraniem bo czasem ktos nie odbiera i wtedy kasa w plecy ale na to jest sposob wystarczy mu przelac pieniadze za wyslanie a reszte zaplacic przy odbiorze.
    ostatnio duzo bylo przypadkow sklepow internetowych ktore mialy "tania elektornike" ludzie bez sprawdzenia kupowali telewizory za iles tam tys przelewali kase i ani kasy ani telewizora
    jak to mawiaja "madry Polak po szkodzie"

nie odpuszczaj mu bo przez takie cos oni sa bezkarni i moga oszukiwac kolejnych ludzi bo kazdy stwierdza "a tam 150zl szkoda zachodu"
    gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P