Mick, u mnie tego raczej nie ma, bo mam benzyniaka.
A nawet, gdyby bylo - to powinno tak brzeczec?
Mam wrazenie, jakby cos w wirniku dmuchawy ocieralo.... czy jakby jakis silniczek pracowal....
Mick, u mnie tego raczej nie ma, bo mam benzyniaka.
A nawet, gdyby bylo - to powinno tak brzeczec?
Mam wrazenie, jakby cos w wirniku dmuchawy ocieralo.... czy jakby jakis silniczek pracowal....
Brzęczy Wam silniczek od klimatyzacji, znajduje sie on za ta taka kratka obok kierownicy w tapicerce w konsoli. Trzeba go wyczyscic i problem zniknie. Mozecie sprobowac sprezonym powietrzem go wydmuchac, ale nie wiem czy to pomoze...
No tak - ale jaka role pelni niby ten silniczek?Napisał Konrado
Ja mam klime wylaczona caly czas - wiec do czego jest ten silniczek ze musi chodzic non stop?
Tam sie znajduje czujnik temperatury i mieszadelko za ta kratka. Trzeba przeczyscic silniczek. Przyluz uchoo do kratki ni posluchaj czy to napewno to
A jak sie mozna do niego dobrac?
moze by go tak WD 40 potraktowac?
Moze sprezonym powietrzem?? Trzeba jakos rozebrac i sie dostac
Nie wiem jak z WD. Moze jakis smar silikonowy w spreu? :<
Mialem to samo.
Wystarczy wyjąć radio i troche sie pogimnastykowac rekami.
Idzie wyczuc gdzie ten czujnik jest.
Potem tycke siły i wychodzi, przy wyjmowaniu cos mi tyknelo ale chyba nic nie polamalem.
Przedmuchalem ustrojstwo i jak narazie jest spokój ale może to dlatego że sie ociepliło![]()
No WD ma bardzo dobre wlasciwosci penetrujace ale smarowanie - zero bo szybko splywa i niewiele tego zostaje..... W sumie zalezy co sie chce uzyskac: przeczyscic czy nasmarowac.Napisał Konrado
Do smarowania dobry by byl RS.
miirage - to mowisz ze to sie da wyjac przez otwor od radia?
A jak w takim razie wklada sie to spowrotem? To jest podlaczone jakimis przewodami czy flexem, czy na jakies zlacze?
najbardziej to lubie takie niespodzianki ze cos zdemontuje a pozniej nie moge zlozyc do "kupy"![]()
jest to czujnik temperatury powietrza wewnątrz samochodu, wentylowany przez malutki silniczek aby nie mierzył temperatury deski rozdzielczej tylko samego powietrza