Ja mam wersję 119. Skąd wziąć aktualizacje? Czy trzeba jechać do ASO?
Ja mam wersję 119. Skąd wziąć aktualizacje? Czy trzeba jechać do ASO?
2021. Ale moje pytanie dotyczyło jak zaktualizować oprogramowanie do najnowszej wersji, omijając ASO.
[MENTION=81217]FernandoAlfonso[/MENTION]
https://www.alfaowner.com/threads/ho...dates.1185573/
Jeśli masz wersję poniżej 127, to musisz to zrobić dwuetapowo - najpierw wgrać Transitional update 127 a jak pasek dojdzie do 100% i poprosi o kolejny plik, to wrzucasz Final update 132.
PenDrive musi być sformatowany w NTFS!
Albo przygotowujesz dwa pendrive'y, albo w międzyczasie skoczysz do domu wgrać nowe pliki (ja tak zrobiłem).
tak napisali na alfaowner.
Rozumiem, że to nie ma wpływu na gwarancję itp.? W końcu jeśli jest dostępna opcja wgrywania oprogramowania, to po coś jest.
A co daje te alfa konekt? Z jakich możliwości warto kożystać?
Nie sądzę, chyba że uwalisz infotainment podczas aktualizacji. Jak jesteś bardzo lękliwy, to możesz się pofatygować do dilera, ale wtedy musisz naściemniać, że masz jakieś problemy (losowe restarty, brak połączenia z telefonem albo coś) i liczyć na to, że już mają to oprogramowanie. Jeśli powiesz, że masz kaprys, żeby zaktualizowali, to raczej tego nie zrobią.
W związku z powyższymi ja aktualizowałem sobie sam.
- - - Updated - - -
W sumie fajne jest jedynie zamykanie i otwieranie telefonem oraz zapalanie świateł, żeby znaleźć samochód na parkingu. Ewentualnie kontrola, czy ktoś się nie buja samochodem po mieście, jak go oddajesz do warsztatu. Reszta raczej nieprzydatna.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS