Temat widzę umarł śmiercią naturalną...
Samochód stoi już u mechanika, więc zobaczymy.
Dam update, jeżeli dowiem się co było przyczyną tej usterki, tak dla potomnych.
Temat widzę umarł śmiercią naturalną...
Samochód stoi już u mechanika, więc zobaczymy.
Dam update, jeżeli dowiem się co było przyczyną tej usterki, tak dla potomnych.
Dziś, ewentualnie jutro, mogę nagrać jak to wygląda na "zdrowym" silniku, dla porównania. Może uda się wtedy potwierdzić jak to powinno wyglądać
Wrzucam nagranie: https://drive.google.com/file/d/1mn0...w?usp=drivesdk
Jak widać, zachowuje się bardzo podobnie jak u Ciebie, podobne zakresy kątowe. Dobra wiadomość jest taka, że to nie KZFR, zła natomiast, że to nie KZFR i musisz szukać dalej.
Wielkie dzięki xoxomaj, przynajmniej zostanie dla potomnych, a dla mnie info, że w moim przypadku już c**j wie co mu dolega.
Mam nadzieję, że po weekendzie się dowiem, bo od dwóch miesięcy jeżdżę drugim samochodem :/ zamiast Włoszką![]()
Skoro dostaje powietrze, paliwo, kompresję ma, to może świece i/lub cewka? O tym nie wspominałeś. Dziwne, bo wypadanie zapłonu powinien sygnalizować, ale może nie dostaje iskry i po prostu go zalewa, więc nie ma siły jechać. Jedyne to mi jeszcze do głowy przychodzi
Tez miałem podobny problem w 18.8 MPI. U mnie po zmianie cewki samochód zaczął w końcu jeździć (jak na ten silnik). Nie wiem czemu, mechanicy, szukając przyczyny, zostawili na koniec cewkę tak że pół silnika wymieniłem i bez efektu. Tak więc również polecam się przyjrzeć cewce/świecom.
Może jej nie sprawdzili, a że to stosunkowo drogi element...
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Z drugiej strony to dziwne skoro to drogi elemen to znając naszych mechaników powinni od tego zacząć No chyba że trafił na swojego mechanika który nie chce go oskubac
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Drogi? Na wiosnę płaciłem 350 zł za zestaw cewka (Delphi made in Portugal) + świece. Także bez przesady. Wymienianie pół silnika w ciemno na pewno wyszło drożej
najlepiej poszukać kogoś w okolicy z 18mpi - może być nawet vectra, zafira b, cruze, itp i poprostu podmienić i sprawdzic