Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Temat: Błędy P0087 i P008A (Niskie ciśnienie paliwa), problem z zapaleniem

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Były: AR146, AR156, AR156FL, są giulietta 2.0 JTD 170KM i giulia veloce 2.0 TB 280KM AT8 Q4

Domyślnie

Oczywiście nie pomogło. Kolejny raz silnik wyłączył się w trakcie jazdy, gdy kilka dni temu wracałem z serwisu do domu. Nie chciał zapalić, choć kręcił rozrusznik (aku nowy, naładowany). Telefon do serwisu - poradzili odpiąć złączkę na ujemnym biegunie na kilkanaście sekund. Pomogło i dojechałem do domu. Choinki skasowałem, ale ikona awarii silnika i komunikat S&S niedostępny pozostały. Przy trzeciej kolejnej jeździe też zniknęły. Ale czwartego dnia pojawiły się ponownie. Z powodu nieobecności w kraju nic nie mogłem zrobić - teraz zastanawiam się, gdzie szukać fachowca, skoro autoryzowany serwis nie pomógł.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Bo ASO cię naciągnęło nie mająć pojęcia, że tak jak w przypadku problemu z rozrusznikiem, zwykle to przekaźnik tej pompy płynu. Te przekaźniki wypada co parę lat wymieniać profilaktycznie. Jak ściągałem zderzak w zeszłym roku przy okazji (po 6+ latach) wymieniłem profilaktycznie własnie przekaźnik rozrusznika i przekaźnik pompy IC. Niestety nie miałem pod ręką więcej przekaźników a teraz zaobserwowałem że ten od klaksonu też zaczął padać - czasem zatrąbi za pierwszym razem, czasem tylko pyrknie lekko mimo dociskania na max/długo klaksonu, zwykle, druga/trzecia próba i już działa normalnie - stawiam właśnie na 99.9% że pada przekaźnik. wymienię wkrótce bo muszę ściągnąć zderzak i tak znów - naprawa urwanego mocowania zderzaka + chcę rzucić okiem do cieknących czasem sprysków reflektorów (mam już niby te pozmianowe ale po 2 latach od zakupu auta zaczęły czasem cieknąć - czasem spokój miesiącami - rozbiorę, wyczyszczę, dam nowy oring, dam może jakiś smar i zobaczymy)
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    FD
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo Q4 Veloce TI 280KM

Domyślnie

Przekaźniki (wszystkie 6 szt.) można wymienić bez zdejmowania zderzaka. Wystarczy odkręcić i zdjąć przednią część prawego nadkola.