Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Temat: Żarzy się światło w lapce !

Użytkownik Maniak resoraków Avatar yaniq
    Auto
    Alfa Romeo 159 1,9 JTS

Domyślnie

Cytat Napisał sAweK Zobacz post
    Są oryginalne również ledy !
    Jeśli coś jest inne, niż zakłada producent, to oryginalne nie jest, mało tego, kupując nie masz bladego pojęcia o tym, kto, kiedy i w jakiej technologii je wykonał.

Cytat Napisał sAweK Zobacz post
    i tak teraz myślę czy już poprostu coś na płytce od lampki nie domaga
    To niedomagałoby Ci również przy oryginalnych żarówkach, oryginalnych czyli nie led, no ale jak lubisz, to możesz wymieniać wszystko po kolei, mnie tam nic do tego - chciałeś pomocy, to próbowałem Ci pomóc, no ale skoro wiesz lepiej...

Użytkownik Rowerzysta Avatar sAweK
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 8V 120 km.

Domyślnie

Cytat Napisał yaniq Zobacz post
    Jeśli coś jest inne, niż zakłada producent, to oryginalne nie jest, mało tego, kupując nie masz bladego pojęcia o tym, kto, kiedy i w jakiej technologii je wykonał.

To niedomagałoby Ci również przy oryginalnych żarówkach, oryginalnych czyli nie led, no ale jak lubisz, to możesz wymieniać wszystko po kolei, mnie tam nic do tego - chciałeś pomocy, to próbowałem Ci pomóc, no ale skoro wiesz lepiej...
    Dziękuję ci za pomoc i to co wyżej nie tyczyło się do ciebie kolego tylko do kogoś co pisał że niema oryginalnych ledowe w lapce co dawaja poświatę na skrzynię biegów skoro te ledy czerwone to był oryginał razem z lampką w Alfie . Ja teraz opieram się tylko na twojej pomocy bo nie miałem pojęcia że sterowane jest masa za co jestem bardzo ci wdzięczny i liczę że pomożesz mi w jakiś sposób do końca rozwiązać ten problem

Auto
    Alfa Romeo 159 1,9 JTS

Domyślnie

Spoko, zacznij od tego co jest najprostsze i najłatwiejsze do sprawdzenis bo zdaję się, że problem dotyczy dwóch żarówek cokołowych, a więc wystarcze, że je obrócisz w oprawkach, tylko tak, jak pisałem, rób to pojedyńczo.

Użytkownik Fachowiec Avatar FXX
    Auto
    Peugeot 508 II / Peugeot 308 T9

Domyślnie

Cytat Napisał jadzia Zobacz post
    To jakaś rzeźba. W 159 oryginalnie nie ma żadnej poświaty na skrzynię. Ledów też nie ma. Włóż normalne żarówki
    Żadna rzeźba, w 159 w oryginale w lampce w podsufitce są 2 czerwone diody, które dają delikatna poświatę.

Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka

Mieszka w
    Kalisz
    Auto

Domyślnie

Spoko, zacznij od tego co jest najprostsze i najłatwiejsze do sprawdzenis bo zdaję się, że problem dotyczy dwóch żarówek cokołowych, a więc wystarcze, że je obrócisz w oprawkach, tylko tak, jak pisałem, rób to pojedyńczo.

Żarówki sprawdziłem w oprawkach i są ok pracują prawidłowo i nic nie żarzy ( mowa o oświetleniu bocznym które można tylko przyciskiem włączyć na lapce w podsufitowce ) żarzy ta podłużna żarówka która włącza się po otwarciu drzwi i oryginalne ledy które są wbudowane w lampkę na stałe . I jak pisałem wyżej mimo że wyjęłam wszystkie żarówki z lampki to i tak oryginalne ledy które są wlutowane w lampkę nie gasną całkiem tylko zarza i delikatnie mrugają ?

Auto
    Alfa Romeo 159 1,9 JTS

Domyślnie

Jeszcze raz - czy na oryginalnych, żarnikowych żarówkach, też to żarzenie występuje, czy to, tychże żarówek czy tych czerwonych diód?

Mieszka w
    Kalisz
    Auto

Domyślnie

Jeszcze raz - czy na oryginalnych, żarnikowych żarówkach, też to żarzenie występuje, czy to, tychże żarówek czy tych czerwonych diód?
    A więc tak kolego rozchodzi się tylko o tą żarówkę podłużną która jest montowana na środku lapki , ledowe zarza a zwykłą jak włożę jest ok ale i tak pozostałe problem z tymi ledami czerwonymi oryginalnie wlutowanymi do lapki bo one po wyłączeniu zapłonu i zamknięciu auta przygasają ale nadal mrugają/zarza nie gasną do końca .

Auto
    Alfa Romeo 159 1,9 JTS

Domyślnie

Ale ja właśnie o ty czerwone pytałem - czy żarzą się przy oryginalnych żarnikowych żarówkach?

Mieszka w
    Kalisz
    Auto

Domyślnie

Ale ja właśnie o ty czerwone pytałem - czy żarzą się przy oryginalnych żarnikowych żarówkach?

Tak niema znaczenia czy są w lapce zwykłe żarówki czy też ledowe oryginalne ledy które są wlutowane w lampkę mimo to zarza . A jak byś mógł mi powiedzieć jaki kolor kabla w kostce odpowiada za plus i jaki za minus ?