Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Temat: Wahacz

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał PiotrDymek Zobacz post
    Panowie ja 2 dni temu wyciągnąłem wahacze dolne, wymieniłem tuleje a te sworznie wrzuciłem na prace o nacisku 20 ton (bo gałka prawie wypadała) kolega co sie na tym zna popukał coś tam porobił napchałem potem towotu (czy tam czegoś) założyłem nową osłonkę i śmiga, zero luzów i chodzi jak nowy. koszt całej operacji wyszedł mnie na podzespołach trw (chyba, wiem że bardzo dobra firma) 60zł + 2 piwka dla kolegi . Wszystkie 2 zewnęczne tuleje i ta środkowa nowa, a sworzeń sprasowany :d Czyli tak jak by cały nowy wahacz
    Skąd niby wziąłeś oryginalny sworzeń TRW, skoro nawet w katalogu tej firmy takowy nie występuje...?

Użytkownik Rowerzysta Avatar maciek_czer
    Mieszka w
    Czestochowa, Poland
    Auto
    AR 75 1.8IE

Domyślnie

Cytat Napisał PiotrDymek Zobacz post
    Panowie ja 2 dni temu wyciągnąłem wahacze dolne, wymieniłem tuleje a te sworznie wrzuciłem na prace o nacisku 20 ton (bo gałka prawie wypadała) kolega co sie na tym zna popukał coś tam porobił napchałem potem towotu (czy tam czegoś) założyłem nową osłonkę i śmiga, zero luzów i chodzi jak nowy. koszt całej operacji wyszedł mnie na podzespołach trw (chyba, wiem że bardzo dobra firma) 60zł + 2 piwka dla kolegi . Wszystkie 2 zewnęczne tuleje i ta środkowa nowa, a sworzeń sprasowany :d Czyli tak jak by cały nowy wahacz
    Gdyby mi ktoś zaprasował zużyty sworzeń to bym go sam zaprasował, to kryminalna sprawa!! Tak można dla jaj "naprawić sworzeń". Szczerze Ci powiem niech sobie kolega sam zaprasowywuje sworznie w swoim aucie, a jak Ci się sworzeń rozczepi i wlecisz na drzewo to czyja będzie wina. To nie jest naprawa, to zwykłe kowalstwo rodem z PRL'u!

ridle
    Gość

Domyślnie

Dzieki 4 all a odpowiedzi wahacz idzie do wymiany. A przy okazji poliuretanowe tuleje na wszystkie wahacze będą.

PiotrDymek
    Gość

Domyślnie

Ale jesteście nie mili, ja sie staram tylko pomagać bo kolega ma problem a wahacz kosztuje 375zł trw a innego niż trw nie widzę sensu wkładać.

A nawiasem mówić kiedyś już tak zrobiłem i 2 lata i ok 70kkm przejechałem i nic sie nie stało, tak samo kolega zrobił tak oba i już rok jeździ.

Użytkownik Rowerzysta Avatar maciek_czer
    Mieszka w
    Czestochowa, Poland
    Auto
    AR 75 1.8IE

Domyślnie

Trudno się mówi i kupuje się nowy (stać Cie na psa to i na obrożę) ale nie bardzo mi się podoba podsuwanie kowalstwa jako sposobu na naprawę, chcesz tak jeździć proszę (obyś nikomu krzywdy nie zrobił) ale nie rozpowszechniaj takich zachowań.