oki to wsumie wymienić lepieja poleć mi jakiś teraz olej
i jaki na dolewkę najlepiej![]()
bo z płynem chłodzącym sobie poradziłem na dolewkępisałem kiedyś
oki to wsumie wymienić lepieja poleć mi jakiś teraz olej
i jaki na dolewkę najlepiej![]()
bo z płynem chłodzącym sobie poradziłem na dolewkępisałem kiedyś
podaj jaką masz w oryginale lepkość a powiem Ci ile za Agipa ..
Jurajski Klub Alfa Romeo
www.jkar.org
Warsztat samochodów włoskich
www.flar-ital.pl
Dorabianie części, elementów itp na zamówienie - kontakt PW
uu kurcze nie wiem jaka lepkośća te oleje mogą się mieszać czy nie bardzo?
Marka wg. uznania. Jedni powiedzą Mobil, inni Elf, a jeszcze inni Valvoline (ja mam taki właśnie).
Sporo jest zwolenników oryginalnej Tutelli. Wszystko zależy od tego ile chcesz wydać i która firma wzbudza w Tobie najwięcej pozytywnych uczuć
Zapytaj kolege o Agipa, powinien być ok
Co do mieszania - nie można mieszać oleju o różnych specyfikacjach, ale zakładając, że robisz cała wymianę, to nie ma to znaczenia.
Dowiedz się (np. z instrukcji bądź naklejki pod maską) jaki olej powinien być w tej skrzyni.
Zresztą pewnie za chwilę jakiś posiadacz V'ki nas oświeci![]()
hmm to chyba w sklepie zapytam o poradę jeśli wchodzią to 2 litry rzeczywiście to wymieni się cały olej , hmm tylko jak ze skrzyni się spuszcza olej? bo tego to w życiu nie robiłem :/
kiedy wymieniałem olej w skrzyni,pojechałem do znajomego sklepu motoryzacyjnego,kolega otworzył swoje mądre książki i według tego dał mi dwa litry oleju.ale jakiej firmy był to nie pamiętam,chyba to był total syntetyk.
jeżdżę już ponad rok i wszystko jest ok.
P.S.korek wlewu i jednocześnie kontroli stanu w TS-ie znajduje się od przodu auta,na bocznej ścianie skrzyni biegów.klucz wewnętrzny sześciokątny nr.12 lub 14
moja druga ulubienica...
oki tez tak się zrobi myślę że doradzą dobrze, trzeba to przed zimą zrobić bo w zimie nikomu się nic nie będzie chciało robićdziś wymieniłem pasek alternatora kurcze ten co był to był z 1997roku heh
motul gear 300 75w 90 syntetyk ,smialo mozesz wlewac
Giulia Quadrifoglio 2.9 V6 Bi Turbo
166 3.0 V6 Q2-Jest 230KM 265NM B6+Eibach.Decat manifolds+Equal length pipes+ Ragazzon.
155 2.0 16v -Jest.CSC Marmitte,B4
164 3.0 V6 12v- Byla
155 1.7 TS- Byla
159 1.75 TBI Ti - 261KM 435Nm-Byla
Lancia Kappa 2.4 TDS-Byla
https://www.flickr.com/photos/188123998@N07/albums
Tak w jeden 1.6 nie ma takiego bajeru. Ale to nie zwalnia z obowiązku sprawdzenia tego co jakis czas. Przed wczoraj mechanior wymienił mi olej 2l koszt 70zl różnica kosmiczna.