no probl.
taki szybki objazdowy serwis![]()
no probl.
taki szybki objazdowy serwis![]()
Sprawdź może szczelność wydechu. U mnie w 147 tak było, wymiana tłumików - śr. i tylnego załatwiła sprawę. Nieszczelny wydech może odbierać moc![]()
jak już pisałem mechanik mi powiedział, że jest jakiś przedmuch na wydechu, więc muszę to sprawdzić. A tłumiki wstawiałeś jakieś używki czy nowe - jaki koszt tego miałeś. A katalizator też to może być gdyby był zapchany? Jeśli tak to wymiana na nowy czu można go jakoś zastąpić - nie będzie jakichś konsekwencji ?
kolego, jeżeli masz mozliwość to najłatwiej i najtaniej (relatywnie)sprawdzić moc autka na hamowni. Ceny od 70 do ok 100zł, za cykl (min 2 pomiary).
Zobaczysz wykres mocy i momentu, ktoś kto się zna Ci to oceni.
Wyjdzie dobry wynik kłopot z głowy, słabszy to wtedy szukaj przyczyn.
Myślę, że myślenie o remoncie jest zbyt wczesne
pozdrawiam
Blue....
"Life is racing, everything else is just waiting" - Steve McQueen
ja nie planuje już remontu poprostu lubię wiedzieć na zapas, a z hamownia niezły pomysł w sumie.
a tak z ciekawosci to jaki masz aktualny przebieg auta ?
i to jest wersja z klimą czy bez ? w niektórych tych modelach był problem z wyłączeniem tego całego slniczka klimy, który uruchamiał się automatycznie przy odpaleniu auta, a jak wiadomo jak klima jest załączona to osiągi spadają...
przebieg licznikowy 125 tysiecy, ale rzeczywisty to tak 160-170 mi się wydaje z tego co mi się udało ustalić, wersja jest z klimą, ale ja klime wyłączam zawsze na starcie - poza tym mam nieszczelność w klimie dlatego nie opłaca się jej używać.
Możesz sobie ustawic żeby sie nie włączała automatycznie po uruchomieniu silnika
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
A sprężarka klimy powinna byc uruchomiona raz na co najmniej 2 tygodnie.
właśnie tego szukałem i muszę sprawdzić czy ten sposób u mnie dział, żeby klima się nie włączała. A jesli sprawdzałem ten przepływomierz i nie poczułem różnicy z włączonym i wyłączonym to przepływka jest raczej ok ? Aha no i jak odłączyłem przepływomierz to paliła sie "marchewa" - tak ma być po odłączeniu ?