Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Temat: info center

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał jajcek Zobacz post
    Szukałem juz kiedyś na ten temat informacji ale nie znalazłem i żeby nie zakładać tematu chciałbym się zapytać czy w starszych Alfach przed liftingowych da się owe info center podłączyć pytam się temu bo kiedyś widziałem takie coś na zdjęciach w Alfie z 2001r ale nie wiem czy to działa
    W zasadzie nie ma rzeczy niemożliwych, a tylko nieopłacalne. Niestety info center bierze dane w wielu czujników, i opiera się na całkiem innej instalacji, więc można sobie założyć ten panel, ale raczej tylko dla ozdoby. Auta przed FL nie mają wiązek z wyjściem na ten panel więc przeróbka tego jest raczej utopią (choć pewnie jakiś elektronik "made in Poland" by się tego podjął i np wskazania zużycia paliwa by stworzył na podstawie przepływu powietrza, paliwa, prędkości, obrotów silnika, położenia przepustnicy itd....).
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 27-09-2009 o 19:57

Użytkownik Ogier Avatar jajcek
    Mieszka w
    Bialystok, Bialystok, Poland, Poland
    Auto
    BMW 530D E39

Domyślnie

dzięki za opd

kaha
    Gość

Domyślnie

Dziękuję wszystkim za zabranie głosu spróbuję zdemontować sam wyświetlacz.Jeśli ktoś to już robił to proszę o wskazówki od czego zacząć rozbieranie bo z wierzchu nie widać ządnych wkętów ani zaczepów aby się do tego dobrać.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Kazek
    Mieszka w
    Poz
    Auto
    156 1,9 M-jet 150KM 2005r

Domyślnie

No jeśli nie widzisz 2 imbusów od góry to lepiej się za to nie zabieraj...

http://www.forum.alfaholicy.org/show...02&postcount=2

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer27 Zobacz post
    W zasadzie nie ma rzeczy niemożliwych, a tylko nieopłacalne. Niestety info center bierze dane w wielu czujników, i opiera się na całkiem innej instalacji, więc można sobie założyć ten panel, ale raczej tylko dla ozdoby.
    Nie koniecznie, można sobie np. zamontować ten cały panel z nawiewami, a w miejsce ekranu wstawić np. nawigację, albo inny monitor LCD i np. oglądać filmy w korkach
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał alces1 Zobacz post
    Nie koniecznie, można sobie np. zamontować ten cały panel z nawiewami, a w miejsce ekranu wstawić np. nawigację, albo inny monitor LCD i np. oglądać filmy w korkach
    Pozdrawiam.
    - Rafał
    Pomysł nie głupi, tyle że kolorystycznie się nie zgra z tapicerką przed FL. Ale nawigację pewnie by się tam dało zgrabnie umiejscowić.

kaha
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Kazzzek Zobacz post
    No jeśli nie widzisz 2 imbusów od góry to lepiej się za to nie zabieraj...

http://www.forum.alfaholicy.org/show...02&postcount=2
    Dzięki rzeczywiście przeoczyłem te wkręty bo ich tak bardzo nie widać z fotela, po rozkręceniu okazało się że przewody wiązki są zbyt krótkie a od przodu blokuje szyba mogłem to tylko lekko uchylić.Konieczne jest rozłączenie wcześniej złączki, a gdzie ona może wiesz kolego ?

olo5050
    Gość

Domyślnie

musisz zdemontować radio,panel klimy,i schowek a za schowkiem przynajmniej ja tak miałem jak dobrze pamiętam jest spinka która owy kabel blokowała po czy wycągniesz sobie cały wlot z wyświetlaczem

marek445
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Qki Zobacz post
    Nie ma takiej opcji. Budowa samej płytki wyświetlacza nie jest dobrej jakości. W samej "szybce" po prostu się pewne elementy pod wypływem temperatury odklejają i nie łączą, przez co występuje, to co występuje..

Wyświetlacz jest nienaprawialny.

Wydaje mi się że niskie wyświetlacze, tj. po 2004 r. pasują zamiast starych wysokich, jednak nie sprawdzałem tego póki co, a sprawdzę na pewno. Jak komuś zależy na czasie to proszę o darowiznę . Zbieram na nowy wyświetlacz .

PS. U mnie śnieżka chyba też jest żółta.. nie wiem
    Witam. Kolego zamontowałeś już ten wyświetlacz niższy? Strasznie mnie ciekawi czy pasuje i czy wszystkie informacje wyświetlane są prawidłowo. Ogólnie to też mam problem z wyświetlaczem tym wysokim i tak planuje jak by pasował i wyświetlał informacje prawidłowo to bym wymienił na ten niższy. Z góry dzieki za odp. Pozdrawiam.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Qki
    Mieszka w
    Zamość, Lublin
    Auto
    AR 156 2.4 JTD 20V

Domyślnie

Znajdź mi taki w dobrej cenie to chętnie kupię . Na allegro są - ale same płytki! Czyli "daszek" już nie jest w komplecie.. sprzedają z anglików płytki i jest ok, ale domek ten już się nie nadaje do wersji eu.