jacek daj znac co Ci sie udalo zrobic, ja mam to samo,dzisiaj wymieniam filtr paliwa...a jutro jade do plocka do servisuu na kompaNapisał Jacek_wu
jacek daj znac co Ci sie udalo zrobic, ja mam to samo,dzisiaj wymieniam filtr paliwa...a jutro jade do plocka do servisuu na kompaNapisał Jacek_wu
U mnie był to na szczęście tylko filtr paliwa, już wymieniony i po kłopocie![]()
I gówno, cały dzień się nacieszyłemPo zatankowaniu znowu zamulił i zapaliła sie kontrolka, ehhh...
Mam dla Ciebie 2 opcje wtryskiwacze sa juz nieszczelne, ale wtedy wiecej klopotow byloby z odpalaniem auta, lub problemy z pompa wys. cis. i bardziej prawdopodobne to drugie.
Tam jest regulator cisnienia w ktorym moga sie zniszczyc uszczelki (sa dwie), lub pompa sama w sobie juz nie daje wystarczajacego cisnienia, najlepioej zbadac pod kompem jak sie zachowuje, gdy spada ponizej 250 bar odcina. Chyba ze jakas duperela z elektryki ale nie wiem tak na odleglosc.
No wlasnie u mnie tez to jest! Na kompie pokazuje mi zbyt duze cisnienie w listwie.
Na razie zaaplikowany zostal Mixol do paliwa i zatkany ERG. Jak sie nie uspokoi po tys km to
prawdopodobnie bedzie czujnik cisnienia w listwie, albo pompa wtryskowa co nie byloby za wesole. Ile kosztuje czujnik cisnienia ?
mixol do paliwa ? a po co ? czy wiesz jaka jest temperatura spalania przy turbo? a temperatura w benzynie? ten mixol moze ci niezle narozrabiac pomoc to napewno ci nie pomoze
Teraz to juz nic nie zrobie - zaaplikowal mi to mechanik do ktorego mam pelne zaufanie - jak cos bedzie nie tak to ma prze.....
Mixol ma przeplukac wszwystkie uklady. Wtryski czujniki itp. Moze jest cos zablokowane.
Teraz juz nic nie zrobie - musze zjezdzic ten bak paliwa - jak nie pomoze to zobaczymy co dalej ale najprawdopodobniej czujnik cisnienia na listwie. Na kompie pokazuje za duze cisnienie. Wtryski byly badane i jest ok.
Teraz to juz nic nie zrobie - zaaplikowal mi to mechanik do ktorego mam pelne zaufanie - jak cos bedzie nie tak to ma prze.....
Mixol ma przeplukac wszwystkie uklady. Wtryski czujniki itp. Moze jest cos zablokowane.
Teraz juz nic nie zrobie - musze zjezdzic ten bak paliwa - jak nie pomoze to zobaczymy co dalej ale najprawdopodobniej czujnik cisnienia na listwie. Na kompie pokazuje za duze cisnienie. Wtryski byly badane i jest ok.
Zrobiłem baczek z tym mixolem 1L/20 ropy ale nie pomogło (nie zaszkodziło chyba też)
Ktoś rozwiązał może już ten problem ??