już wymieniłem pól roku temu !
już wymieniłem pól roku temu !
Witam dziś rano poszedłem do auto wszystko hulał ale gdy wyłączyłem silnik i włączyłem ponownie wyskoczył komunikat co morze być grane ?
wszystkie bezpieczniki są ok byłem u elektor mechanika i umówiłem się na 22.10 bo już mi się pomysł skończyłyDziękuje z pomoc
Mam taką samą przypadłość czasem działa cały dzień a czasem po wyłączeniu i włączeniu wyskakuje komunikat, że coś go boli przyczynę już lokalizowałem, ale nie mam czasu się tym zająć. Nie łączy kostka od wentylatora pewnie coś zaśniedziało na stykach tylko jest problem, bo kabelki są krótkie i nie mam jak się tam za bardzo dostać.
Ostatnio edytowane przez Fidel 15 ; 14-10-2009 o 13:51
Witam byłem dziś u elektromechanika i niestety to jakaś większa usterkawtyki i bezpieczniki są ok. Prawdopodobnie padł sterownik. Kolejną wizyte mam na 10 listopada, bo trzeba się dostać do sterownika i to jest robota na cały dzień
Już mam dość tego auta naprawie je i na sprzedaż pójdzie!
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 22-10-2009 o 18:39
Alfa Romeo Brera 3.2 V6 JTS Q4
Wcześniej:
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V 160KM
Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4
Alfa Romeo 156 1.9 JTD 110CV
Alfa Romeo 147 2.0 16V Selespeed
Alfa Romeo Spider 916 1.8 16V
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
Lancia Delta 1.8 8V
Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
Alfa Romeo 164 2.5 TD VM
Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
Lancia Dedra Kombi 1996 1,6 MPI
Alfa Romeo 155 2.5 V6
Alfa Romeo 33 1.7 Boxer
wszystko sprawdzał mechanik. Nawet podpiął się pod komputer i wyskoczyło, że jest wszytko ok. Już nie wiem sam co robić. W fiacie każą zostawić auto na parę dni i też niewiedzą czy crobią, zastepczego nie chca da,ć a ja potrzebuje auto na co dzień.
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 22-10-2009 o 19:55
niedawno przechodziłem to samo co kolega kolejne naprawy i wydatki choć ciężko było podjąć tą decyzję w końcu zdecydowałem się sprzedać swoją Alfę.Auto pochłonęło w ciągu roku ponad 8tys.zł i szykowały się kolejne wydatki dlatego ciężko jest trzymać coś co rujnowało mój portfel może miałem pecha ale poznałem trochę tu znajomych i borykają się z podobnymi problemami.Nie namawiam kolegi na sprzedaż autka choć pocieszająco nie pisałem.Śmieszą mnie takie teksty "prawdziwe podejście alfisty" lub także "nie kupuj alfy bo ......".Decyzja jest zawsze tylko twoja i jednego co mogę Ci życzyć to trafnego wyborui jak najmniej wizyt u mechanika choć ta druga strona też nie będzie zadowolona bo z czego się utrzyma
![]()
była:AR 166 2.4jtd 136km 99r.,
było:Bmw E39 525 tds touring,
było:Bmw e38 725 96r.
nie chce mi sie wierzyc ze to sterownik, nie wystapilby komunikat o chwilowym polączeniu. Jak by poszedl sterownik bo by sie palilo. U mnie tak bylo. Poszlo mnostwo dymu i smrodu. Niech lepiej sprawdzi kable jeszcze raz tym bardziej ze byl juz raz wymieniany.
a jak ci wymeiniali wentylator to rozszczelniali klime?