Zgadzam się w 100% . Dlatego też oryginalne lampy zachowałem na przyszłośćCo do soczewek i xenonów . W jednej Alfie mam przeszło rok i dziwnym trafem o którym wielokrotnie ostrzegano na forum firma ubezpieczeniowa po tym jak w srebrnego SW wpakował mi się koleś wypłaciła mi odszkodowanie bez żadnych komplikacji że lampy takie czy owakie . A i przeglądy przechodzi bez problemów ! I to bez żadnej lewizny !
Ostatnio edytowane przez Superjahu007 ; 28-10-2009 o 21:56
Czarny wkład chyba nie ma wpływu na pracę odbłyśnika, więc w czym jest problem?
Komu w ogóle przyszło do głowy, że policjant sprawdza czy lampy miały ramkę wewnętrzną srebrną czy czarną? Przecież element pomalowany na czarno nie ma funkcji odbłyśnika, więc nie zmienia parametrów lampy, a poza tym na rynku są lampy z czarnym wnętrzem posiadające homologację i nie przeznaczone specjalnie do modelu GTA.
Zresztą jeśli światło ma barwę białą i nie oślepia innych użytkowników ruchu i pochodzi z lampy homologowanej, to nie ma prawa nikt się do nikogo przyczepić. Oczywiście pomijam światła ksenonowe.
ja kupiłem lampy z czarnym środkiem, założyłem, wyregulowałem i pojechałem na przegląd, wszystko przeszło, jeszcze się zapytałem czy takie lampy moge bez przeszkód urzytkować, odpowiedz: jasne że tak daja przwiłowe światło. (lampy orginalne z fabryki chodz powiedziałem że grzebałem przy nich)
policja przeważnie wyłapuje i zatrzymuje samochody w których z daleka już widać że coś jest nie tak z głównym oświetleniem.
są to w większości użytkownicy HID-ów o barwie światła powyżej 6000K oraz ze źle ustawionymi światłami.
natomiast jeśli ktoś posiada w swoim aucie przerobione lampy na soczewki lub zamontowany zestaw HID o przyzwoitej barwie i wszystko to prawidłowo ustawione to nikt się nie będzie czepiał takiego oświetlenia.
jeżdżę ponad rok z lampami w których mam zamontowane soczewki xenonowe,nie miałem do tej pory żadnych problemów prawnych z tym związanych.
poza tym koledzy nie oszukujmy się,nie tylko w alfach przerabiają lampy.to spory biznes który oferuje montaż soczewek wszelkich rodzajów do niemalże każdego auta.
pozdrawiam!!!
moja druga ulubienica...
jak dla mnie zmiana koloru ramki nie ma znaczenia - czyli jest OK
tez mysle ze pomalowanie na czarno jest legalne mozna nawet na rozowo;d byle by swiatla swiecily dobrze
tylko swoja droga po co robic swiatla gta nie majac alfy gta?
jeszcze troche i bedzie jak z bmw ze w Polsce jest wiecej "m" niz wyjechalo z fabryki
gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P
mam takie pytanko czy pomalowanie środka na czarno nie wpływa negatywnie na świecenie świateł