Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 40

Temat: Czy przerobienie świateł ala GTA jest legalne

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał marcolukas Zobacz post
    taka przeróbka jest raczej legalna bo nikt nie sprawdzi jaki był środek , a tak to może kolega RogerIZ sie wypowie czy ma jakieś problemy z miśkami po odnowiemiu w taki sposób lamp
    Ja nie miałem żadnych, teraz mam do tego jeszcze soczewki też nikt się nie czepia.
    Co więcej w kierunkowskazach przednich mam pomarańczowe postojówki i też nikt się nie czepia, ani na drodze, ani na przeglądzie.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Superjahu007
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał simeone Zobacz post
    Legalność to jedno ale już niedługo rarytasem będzie Alfa z oryginalnymi lampami a nie a'la GTA...
    Zgadzam się w 100% . Dlatego też oryginalne lampy zachowałem na przyszłość Co do soczewek i xenonów . W jednej Alfie mam przeszło rok i dziwnym trafem o którym wielokrotnie ostrzegano na forum firma ubezpieczeniowa po tym jak w srebrnego SW wpakował mi się koleś wypłaciła mi odszkodowanie bez żadnych komplikacji że lampy takie czy owakie . A i przeglądy przechodzi bez problemów ! I to bez żadnej lewizny !
    Ostatnio edytowane przez Superjahu007 ; 28-10-2009 o 21:56

Kayrol
    Gość

Domyślnie

Czarny wkład chyba nie ma wpływu na pracę odbłyśnika, więc w czym jest problem?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Komu w ogóle przyszło do głowy, że policjant sprawdza czy lampy miały ramkę wewnętrzną srebrną czy czarną? Przecież element pomalowany na czarno nie ma funkcji odbłyśnika, więc nie zmienia parametrów lampy, a poza tym na rynku są lampy z czarnym wnętrzem posiadające homologację i nie przeznaczone specjalnie do modelu GTA.
    Zresztą jeśli światło ma barwę białą i nie oślepia innych użytkowników ruchu i pochodzi z lampy homologowanej, to nie ma prawa nikt się do nikogo przyczepić. Oczywiście pomijam światła ksenonowe.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar lesio80
    Mieszka w
    tychy
    Auto
    Narazie Fiat Panda 1.2 i 60 szalonych chabet , AR będzie za jakiś czas

Domyślnie

ja kupiłem lampy z czarnym środkiem, założyłem, wyregulowałem i pojechałem na przegląd, wszystko przeszło, jeszcze się zapytałem czy takie lampy moge bez przeszkód urzytkować, odpowiedz: jasne że tak daja przwiłowe światło. (lampy orginalne z fabryki chodz powiedziałem że grzebałem przy nich)

Użytkownik Romeo Avatar andro34
    Mieszka w
    Płońsk-holandia
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2005r i AR 147 JTDm 2005r.

Domyślnie

policja przeważnie wyłapuje i zatrzymuje samochody w których z daleka już widać że coś jest nie tak z głównym oświetleniem.
    są to w większości użytkownicy HID-ów o barwie światła powyżej 6000K oraz ze źle ustawionymi światłami.
    natomiast jeśli ktoś posiada w swoim aucie przerobione lampy na soczewki lub zamontowany zestaw HID o przyzwoitej barwie i wszystko to prawidłowo ustawione to nikt się nie będzie czepiał takiego oświetlenia.
    jeżdżę ponad rok z lampami w których mam zamontowane soczewki xenonowe,nie miałem do tej pory żadnych problemów prawnych z tym związanych.

poza tym koledzy nie oszukujmy się,nie tylko w alfach przerabiają lampy.to spory biznes który oferuje montaż soczewek wszelkich rodzajów do niemalże każdego auta.

pozdrawiam!!!

moja druga ulubienica...

obserwator737
    Gość

Domyślnie

jak dla mnie zmiana koloru ramki nie ma znaczenia - czyli jest OK

Użytkownik Romeo Avatar kt0sfajny
    Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Byla Alfa Romeo 156 TS

Domyślnie

tez mysle ze pomalowanie na czarno jest legalne mozna nawet na rozowo;d byle by swiatla swiecily dobrze
    tylko swoja droga po co robic swiatla gta nie majac alfy gta?
    jeszcze troche i bedzie jak z bmw ze w Polsce jest wiecej "m" niz wyjechalo z fabryki
    gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P

Rajek
    Gość

Domyślnie

mam takie pytanko czy pomalowanie środka na czarno nie wpływa negatywnie na świecenie świateł

Użytkownik Romeo Avatar andro34
    Mieszka w
    Płońsk-holandia
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2005r i AR 147 JTDm 2005r.

Domyślnie

Cytat Napisał Rajek Zobacz post
    mam takie pytanko czy pomalowanie środka na czarno nie wpływa negatywnie na świecenie świateł
    nie wpływa.

ta ramka to tylko ozdobny element i nie bierze udziału w świeceniu lampy.po jej pomalowaniu znikną ci jedynie refleksy świetlne.

moja druga ulubienica...