To z tego widać, że najpierw trzeba dobrze sprawdzić, jaki jest wałek, a potem szukać odpowiedniego o takim samym numerze. Cholery można dostać od tych zmian, no ale na tym własnie robi się niezłe pieniądze.
To z tego widać, że najpierw trzeba dobrze sprawdzić, jaki jest wałek, a potem szukać odpowiedniego o takim samym numerze. Cholery można dostać od tych zmian, no ale na tym własnie robi się niezłe pieniądze.
No niestety trzeba sprawdzać. Ja kupowałem teraz cały rozrząd (CONTI + RUVILLE) i koleś w opisie aukcji miał pasek 163 zęby i twierdził, że do mojego silnika pasuje bo sprawdzał po vinie a ja wiedziałem, że mam 166 zębów ale nie sprawdziłem, że są dwie różne pompy wody i dostałem tą złą, a że jak zwykle od razu wyrzucam paragony to zostałem z nową pompą wody do sprzedaży
Tak przy okazji to jakby kogoś interesowała nowa pompa wody do AR 156 z kodami silnika:
AR 32103 i AR 32104 (numer RUVILLE 65883) to sprzedam za jakieś 50 zeta.
Pompa nie pasuje do silników z oznaczeniami:
AR 32102 i AR 67601
pozdrawiam
o roznych pompach wody to pierwsze słysze.. ale paski są dwa bo po prostu jeden jest typowo do silnika 1,6 przed 01 a drugi to pasek od pojemnosci 1.4 który pasuje zarówno do 1.4 jak i do 1.6 po 01 (z nizszym blokiem przez co pasuje krótszy pasek)
sam o tym nie wiedziałem jak złozyłem silnik z 2003 roku do mojej byłem 146 o pojemnosci 1.6. Kupilem wtedy pasek do starego 1.6 a okazało sie ze nie pasuje.. od 1,4 jak najbardziej..
ten silnik '03 to była istna wiertarka, 2.0 w 155 nie miało takiego ognia
Ostatnio edytowane przez Alfista ; 01-11-2009 o 21:06