No ja nie pomoge bo mam 195/50/15 a mam miejsze od ciebie auto i miejszy silnik. Moim zdanieś świetnie sie jeździ na tym rozmierze. Kupiłem ostatnio opony TOYO jak już je założe to dam znać jak się jeździ.
No ja nie pomoge bo mam 195/50/15 a mam miejsze od ciebie auto i miejszy silnik. Moim zdanieś świetnie sie jeździ na tym rozmierze. Kupiłem ostatnio opony TOYO jak już je założe to dam znać jak się jeździ.
zapraszam na nasz kanał o samochodach
https://www.youtube.com/channel/UCNv...J62Gm0itanaAsg
Mozesz zalozyc na ta felge bez problemu dwa rozmiary, ten obecny lub 175/65 R14,ta wezsza moze sie ciut lepiej spisywac na sniegu i generalnie jak juz napisal Zbyszek powinna byc tansza.
Czy da radę założyć opony 195/60/R15?
Bo kupiłem felgi z takimi oponami. Czy da radę na ścisk? :wink:
Oj będzie chyba bardzo ciasno i będzie tarło.Z przodu przy skręcie,a z tyłu jak posadzisz dwie,a może i jedną osobę.Mała hopka i tył też dobije do opony.
Ja swoja Alfe kupilem na alusach R14 i oponkach letnich 185/60, na zime kupilem oponki debicy o profilu 175/65 ale nie chcialem ich zakladac na alusy bo sa troche wezsze i felgi moglyby sie rysowac przy krawezniku, dlatego wyrwalem na szrocie stalowe felgi R14 od fiata bravo/brava (5,5Jx14H2 4x98ET37, 50zl za sztuke) bo pasuja idealnie, i zalozylem na nie zimowki autko odrazu stalo sie troche wyzsze (ok. 2cm) i niemam teraz problemow przy niekotrych kraweznikach![]()