Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Temat: Da się założyć relingi dachowe od SW? Zakładał ktoś czujniki parkowania itd.?

Użytkownik Znawca Avatar Krzysztof
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4

Domyślnie

Cytat Napisał rafter Zobacz post
    Wszystkie wersje wyposażenia 159 na rynek polski w 2006 roku miały składane lusterka w standardzie
    Ej, chyba nie wszystkie. Z tego co pamiętam z oficjalnych cenników to dla polskiej wersji Progression elektrycznie składane lusterka były (i nadal są w 2009 roku) jako opcja, za którą trzeba dodatkowo płacić (obecnie 930 zł), choć większość aut sprowadzonych do salonów przez naszych dealerów ma tą opcję wyposażenia. "Lusterka boczne składane elektrycznie" są standardem od wersji Distinctive wzwyż. Zagraniczne wersje mogły mieć podobnie.
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
    AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
    AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)

Colin
    Gość

Domyślnie

pewnie ze nie wszystkie

plancior
    Gość

Domyślnie

No ja tego nie mam, ani automatycznych wycieraczek. Ale już np ksenony, parktronic z przodu i z tyłu jest.
    Już sam nie wiem co to za wersja ta moja 159.

Użytkownik Znawca Avatar rafter
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    BMW 540i xDrive G30

Domyślnie

Cytat Napisał Krzysztof Zobacz post
    Ej, chyba nie wszystkie. Z tego co pamiętam z oficjalnych cenników to dla polskiej wersji Progression elektrycznie składane lusterka były (i nadal są w 2009 roku) jako opcja, za którą trzeba dodatkowo płacić (obecnie 930 zł), choć większość aut sprowadzonych do salonów przez naszych dealerów ma tą opcję wyposażenia. "Lusterka boczne składane elektrycznie" są standardem od wersji Distinctive wzwyż. Zagraniczne wersje mogły mieć podobnie.
    Krzysztof w 2008 roku nastapiły zmiany w poszczególnych wersjach . Konfigurowałem swoje auto w salonie od podstaw ,w lutym 2006 roku miałem do wyboru tylko wersję Progression i Distinctive i w obu lusterka boczne były składane (mam do dziś specyfikację obu wersji). Kilka miesiecy póżniej wprowadzono zubożoną wersję Impression , której brakowało VDC , felg alu , klimatronica 2 stref., i miała zwykłą materiałową tapicerkę ale nie pamiętam co z lusterkami . Natomiast Progression i Distinctive na 1000% lusterka składane miały.Pzdr
    AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
    AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
    AUDI A5 2.0 TFSI MTM (2009 -2014)
    BMW 528i F10 ( 2014 - 2019 )
    BMW 540i G30 ( 2019 -

Lewostronnym powolno jeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!

Użytkownik Znawca Avatar Krzysztof
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4

Domyślnie

Cytat Napisał rafter Zobacz post
    Krzysztof w 2008 roku nastapiły zmiany w poszczególnych wersjach . Konfigurowałem swoje auto w salonie od podstaw ,w lutym 2006 roku miałem do wyboru tylko wersję Progression i Distinctive i w obu lusterka boczne były składane (mam do dziś specyfikację obu wersji). Kilka miesiecy póżniej wprowadzono zubożoną wersję Impression , której brakowało VDC , felg alu , klimatronica 2 stref., i miała zwykłą materiałową tapicerkę ale nie pamiętam co z lusterkami . Natomiast Progression i Distinctive na 1000% lusterka składane miały.Pzdr
    No to wygląda na to, że zubożenie wersji Progression nastąpiło w 2007 roku, bo ja już wtedy zastanawiałem się nad zmianą mojej AR 147 na AR 159 i "elektrycznie składane lusterka" były zawsze wymieniane jako dodatkowa opcja. Jako wyposażenie standardowe były "elektrycznie regulowane lusterka". Ponadto, w 2007 roku na polskim rynku "królowała" wersja specjalna Bussines. Była to wersja Progression, ale doposażona o kilka najbardziej przydatnych opcji - m.in. elektrycznie składane lusterka. Może to był taki "chłyt marketindody"
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof ; 13-11-2009 o 17:46
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
    AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
    AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)

Użytkownik Maniak resoraków Avatar marqo
    Mieszka w
    Grodzisk Maz.
    Auto
    AR 159 SW 1.9JTDM Q-Tronic 08'2007

Domyślnie

Cytat Napisał camil Zobacz post
    2. Czy da się dołożyć, lub bardziej z czym by się to wiązało oryginalne czujniki parkowania? Czy ktoś z Was bawił się z tym kiedyś?
    3. Wiem, że od 2008 roku wprowadzili do 159 możliwość otwierania tylnej klapy poprzez ukryty przycisk w znaczku. Czy ktoś z Was może wpadł już na ten pomysł i próbował założyć to u siebie?
    Aby nie tworzyć nowego tematu, tym bardziej że ten pasuje to mam takie pytanka odnośnie powyższych punktów:
    Pkt 2. Mam oryginalne czujniki parkowania z tyłu, czy jak dołożę orginalne z przodu, to zadziała mi zestaw? Teraz mam tylko brzęczyk, a w opcji przód - tył był również komunikat na desce - więc wydaje mi się że to jest nie do przejścia. Chyba że FES coś pomoże w tym temacie. Ale może ktos to juz przerabiał?

Pkt 3. Ma ktoś jakieś pomysły aby to zadziałało?
    La bellezza non basta

10% zniżki dla alfaholików - szczegóły w dziale RABATY

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Jaworze
    Auto
    AR: 75 Busso/159 1,9Jtdm/ Fiat Coupe 2,0

Domyślnie

Jak dołożysz parktronika przód + brzęczek to będzie działać ale tylko akustycznie
    Wizualizacja jest zaprogramowana w zegarach (nowe zegary lub programowanie)

Ad3 Da się zrobić. Mam schemat ale trzeba pociągnąś dodatkowy przewód do tego przycisku-w wersji fabrycznej ( można by inaczej ale więcej kombinacj)

LukaszS84
    Gość

Domyślnie

A jest możliwość dołożenia podgrzewania foteli przednich i parktronika tył? jakie to mogą być koszta?

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Jaworze
    Auto
    AR: 75 Busso/159 1,9Jtdm/ Fiat Coupe 2,0

Domyślnie

Koszta raczej duże
    Koszty sprzętowe: fotele,(przewody mogą być chociaż niekoniecznie) zderzak z czujnikami przewody mogą być lub nie, centralka parktronika,lampka sufitowa z włacznikiem
    Koszty software: poszukiwanie takiej konfiguracji samochodu zgranie programu i przeprogramowanie bodykomputera lub zakup nowego body (sam body=1900 zł)

LukaszS84
    Gość

Domyślnie

Czy w przypadku podgrzewania foteli nie wystarczy włożyć mat grzewczych w plastiku wyciąć miejsce pod przełacznik i wstaić a resztę to poprowadzić przewody? Z dołożenia parktronika to od początku spodziewałem się dużych kosztów ale w przypadku tych foteli myślę że nie powinno to przekroczyć 3tyś łącznie z robocizna jak sądzicie?