Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Temat: falujace obroty, zdjełem zaworek i obroty nie faluja

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał FacesOfDeath Zobacz post
    Dokładnie!!!!! I dziekuje TObie ze napisales, poniewarz próbowale mjuz wszystkiego.. Forum wlasnie na tym polega zeby dzielic sie spostrzezeniami. A nie "zawieś do m,echanika". Gdyby tak bylo nie mial by nikt problemów.
    Nie dziwi mnie, że AR ma opinię psującej się marki, skoro niektórzy jej właściciele, jak ognia boją się mechaników i próbują "naprawiać" auta w taki sposób przy zerowej wiedzy, a potem oczekują cudów. Skoro w takim gąszczu wiedzy i porad ( http://www.forum.alfaholicy.org/sear...earchid=173195 )nie potrafiliście znaleźć sposobu na falowanie, to może jednak są jakieś warsztaty, które Wam pomogą? Forum nie jest od powielania w kółko tego samego i zakładania nowych tematów, jak się komuś nie chce poszukać. Jeśli problem jest nowy i nie został poruszany, to można pomóc i tak się też robi, ale nie w przypadku, gdy ktoś metodą prób i błędów na własne życzenie próbuje sobie narobić kłopotów. Na niektórych forach za zakładanie tematów w kwestiach ogólnie znanych są kary, a wedle Was panuje przekonanie, że jak ja mam problem, to niech każdy mi pomaga, bo mi się nie bardzo chce poszukać...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar FacesOfDeath
    Mieszka w
    podlaskie
    Auto
    AR 156 1.6 T.SPARK 1998 r

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer27 Zobacz post
    Nie dziwi mnie, że AR ma opinię psującej się marki, skoro niektórzy jej właściciele, jak ognia boją się mechaników i próbują "naprawiać" auta w taki sposób przy zerowej wiedzy, a potem oczekują cudów. Skoro w takim gąszczu wiedzy i porad ( http://www.forum.alfaholicy.org/sear...earchid=173195 )nie potrafiliście znaleźć sposobu na falowanie, to może jednak są jakieś warsztaty, które Wam pomogą? Forum nie jest od powielania w kółko tego samego i zakładania nowych tematów, jak się komuś nie chce poszukać. Jeśli problem jest nowy i nie został poruszany, to można pomóc i tak się też robi, ale nie w przypadku, gdy ktoś metodą prób i błędów na własne życzenie próbuje sobie narobić kłopotów. Na niektórych forach za zakładanie tematów w kwestiach ogólnie znanych są kary, a wedle Was panuje przekonanie, że jak ja mam problem, to niech każdy mi pomaga, bo mi się nie bardzo chce poszukać...
    pozwól ze Cie poprawie.
    Po 1 nie nazekam na te auto. jezdze ponad rok i nie mam zamiaru go zmieniac. Bardzo je lubie.
    Po 2 to nie wlasiciele boja sie ich tylko mechanicy. Spotkalem sie z tym nie raz.
    Po 3 nie bede jechal pol Polski do mechanikazeby mi to zbadał.
    Po 4 wiem co to szukanie i przeczytalem wszystko na ten temat i nic nie pomoglo wiec nie wiem dlaczego uwazasz ten post za zły pomysł.
    Bez urazy

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał FacesOfDeath Zobacz post
    pozwól ze Cie poprawie.
    Po 1 nie nazekam na te auto. jezdze ponad rok i nie mam zamiaru go zmieniac. Bardzo je lubie.
    Po 2 to nie wlasiciele boja sie ich tylko mechanicy. Spotkalem sie z tym nie raz.
    Po 3 nie bede jechal pol Polski do mechanikazeby mi to zbadał.
    Po 4 wiem co to szukanie i przeczytalem wszystko na ten temat i nic nie pomoglo wiec nie wiem dlaczego uwazasz ten post za zły pomysł.
    Bez urazy
    Nie pisałem do Ciebie odnośnie mechaników, a do autora niepotrzebnego tematu. Sam pisałeś w kilku identycznych tematach i tam mógł nerlo1991 pytać, bo więcej ludzi uczestniczyło w dyskusji, a nie iść na łatwiznę i zakładać nowy temat. Poza tym, skąd ja mam wiedzieć, że Ty piszesz spoza kraju, skoro w opisie masz Podlaskie...? Uwaga o narzekaniu na auto, jakoś tutaj nie pasuje, bo ja o niczym takim nie pisałem a zwróciłem tylko uwagę na to, jak ją inni postrzegają.

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Nerlo1991 - poczytaj ten temat - tu jest prawie wszystko o zaworku odmy. Ja u siebie miałem podobne problemy i całą odmę wypuściłem przed przepustnicę imam spokój od dłuższego czasu.
    http://www.forum.alfaholicy.org/147_...ek_odmy-3.html

nerlo1991
    Gość

Domyślnie

jeżeli uważasz ze nie byłem u mechaników to sie mylisz!! byłem u trzech juz i każdy rozkłada rece!! (3 osoby cos myslały) a 2 odrazu mnie pogoniły mowiąc "tego gowna nie dotykam" chodziło o alfe... bo nie jest to za ciekawy samochod do robienia... wiec opisuje co sie dzieje po zdjeciu zaworka samochod ma "dobre obroty" jak był bym idiota bym to zostawił powiedział jest dobrze i jeb**... to... a ja szukam co może być tego powodem i szukam porady co dalej sprawdzac itp...

---------- Post dodany o godzinie 13:26 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 13:20 ----------

i chciał bym cie Belfer27
    ze znam sie troche na tym do tej pory wszystkie samochody naprawiałem i nie miałem zadnych problemow jak z tym... moj ojciec jest mechanikiem tylko albo nie ma czasu albo cos... jak jestes taki madry to podaj jaka moze byc przyczyna? wyczysciłem dzis odmy zdjełem cała gorna pokrywe i wyszysciłem zaworek itp... i nadal to samo...

nerlo1991
    Gość

Domyślnie

a moze byc uszkodzony przepływomierz?

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał nerlo1991 Zobacz post
    a moze byc uszkodzony przepływomierz?
    Uszkodzony przepływomierz jest bardzo często przyczyną wahania obrotów, ale nie pisałem o tym, bo na forum właśnie to jest często tematem postów, więc myślałem, że już go sprawdziłeś skoro za inne elementy się wziąłeś. Oczywiście brudna przepustnica też może spowodować takie objawy i w moim TS'ie po jej wykręceniu i przeczyszczeniu dokładnym falowanie zniknęło.

selius
    Gość

Domyślnie

Przeciez Ci kazdy pisze i podaje linki do innych tematow! Tam sa poruszane wszystkie mozliwe sposoby. Odme mozna odlaczyc i zaslepic, a nie wyjmowac rzeczy z silnika i probowac czy bedzie ok... Wyjmij jedna swiece to bedzie Ci moze mniej palil... Glupie pisanie glupia odpowiedz. Wszystko masz opisane w moim temacie. Nawet jesli jezdzil bys tak dluzszy czas to ECU nauczy sie tych ustawien i obroty beda Ci dalej falowac.
    Ja na falujace obroty probowalem juz wszystkiego i nic. Mysle ze jedynie moze pomoc upgrade softu ECU ktory moze zrobic kolega z forum bubu.
    Ostatnio edytowane przez selius ; 08-12-2009 o 21:52

nerlo1991
    Gość

Domyślnie

no własnie robie co piszecie kur** kazaliscie zaslepic ten zaworek co idzie do niego odma z silnika zaslepiam nic nie daje!! ale jak wyciagne cały zaworek to obroty sa dobre!! i szukam powodu podobno bez tego zaworka powinien samochod zgasnac a u mnie chodzi dobrze...