145- 340 to moim zdaniem optymalne rozsądne parametry
Z dołu można zbudować więcej momentu, ale z późniejszą szkodą dla przeniesienia napędu
A ważniejsze od parametrów max są ich przebiegi, to one nadają autu drugiego życia i lekkości
145- 340 to moim zdaniem optymalne rozsądne parametry
Z dołu można zbudować więcej momentu, ale z późniejszą szkodą dla przeniesienia napędu
A ważniejsze od parametrów max są ich przebiegi, to one nadają autu drugiego życia i lekkości
Czasem wypadało by pomyśleć zanim coś się napisze.
W PL jeżdżą z tego co czytałem co najmniej 2 Fiaty Stilo wydłubane na ponad 180 PS właśnie z tego samego silnika, z tym, że tam modyfikacje są już daleko posunięte. Jak znajdę gdzieś w garażu wykresy z tych 156, które sam mierzyłem po programie i po BOXie to opiszę bezpieczne zakresy po jakich nie pojawiało się jeszcze nadmierne dymienie. Aczkolwiek parametry które opisał przedmówca są jak najbardziej do osiągnięcia przy w pełni sprawnym silniku i jego osprzęcie.
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
I jak jest potęcjał z 8v czy go nie ma??? dłubać czy nie ??
Pewnie, że dłubać
Właśnie wgrałem nową mapę do kolegi alfy.
z 115KM 275Nm -> 140KM 350Nm (miedzy 3000-45000orb płasko 140KM)
Silnik nie kopci i daję dużą frajdę z przyspieszania np.: pod górę z 140km/h do 180 na piątym biegu
Jeżeli ma się sprawną turbinę i sprzęgło itd to polecam.
W kolegi przypadku turbina pompuje do 1,5bara i według mnie to już "bezpieczne" maksimum.
Wgranie mapy w tych silnikach zajmuje 5 minut.
Kolega kupił program od sprawdzonego sprzedawcy z allegro i wgraliśmy go za pomocą interfejsu-programu Galetto 1260
Koszt zmodyfikowanej mapy z Allegro to 250-300zł
Dużo firm tuningowych nie modyfikuje samemu mapy tylko kupuje gotowe modyfikacje, wgrywa je, hamuje silnik i kasuje 1000zł
W przypadku JTD 115KM zawsze możesz wgrać z powrotem oryginalną mapę.
Moim zdaniem różnice w programach polegają głównie na ustawieniu maksymalnego doładowania w mapie wtrysku.
Można zrobić taka mapę że mocy przybędzie bardzo dużo ale silnik nie wytrzyma zbyt dużego doładowania, a zbyt duża dawka paliwa nie da więcej mocy tylko dużo czarnego dymu.
Musisz sprawdzić czy masz dobre sprzęgło – zaciągasz ręczny i ogień J
Sprawdzić czy turbina dobrze pompuje – np.: zrobić wykres ciśnienia doładowania na FiatEcuScan przy dynamicznej przejażdżce.
Ostatnio edytowane przez rydza ; 18-12-2010 o 17:01
Sprawdzę moje numery i dam znać ale wstępnie jestem chętny na odkupienie od Ciebie tego programu. Najlepiej by było gdybyśmy mogli się spotkać i wgrałbyś mi tego wirusa ale ja niestety z Lublina jestem...
Jeżeli masz te same numery sterownika i oprogramowania to program moge wysłać na email zajmuje 0,5Mb. Napewno znajdziesz kogoś w Lublinie kto ma interfejs do Galetto. Program banalnie prosty ma 5 przycisków.
- odczyt numerów sterownika
- ściąganie zapisanego programu
- otwieranie programu do wczytania
- wczytywanie programu
- wyjście
Należy tylko pamiętać o tym żeby Laptop był podłączony do zasilania 230V i przy wgrywaniu nie otwierać drzwi, zapalać świateł w samochodzie itp.
wklej@wp.pl
Odnosnie zmiany programu w jtd mam jeszcze pytanie, czy orienutje sie ktos ile km i ile nm sie zyska zakladajac duzy ic? I czy robil ktos z forum to? od czego ic pasuje czy moze lepiej zrobic na zamowienie? aha i jeszcze jedno mozna zostawic fabryczny czy nie? jesli ktos to robil to niech napisze co i jak i jakie koszta i jakie wrazenia z jazdy
Tu jest o potencjale 1.9 JTD 8V:
http://www.forum.alfaholicy.org/tuni..._8v_edc15.html