- to jest pytanie , czy to twój osąd.wszystko ładnie smiga?
- a czemu nie zabrać tego autka na jazdę próbną, wtedy zobaczysz co jest dobrze, a co inzynierowie alfy zapomnieli zrobić.
- takie testy robiłem z wyłączonym przpływomierzem.
- to jest pytanie , czy to twój osąd.wszystko ładnie smiga?
- a czemu nie zabrać tego autka na jazdę próbną, wtedy zobaczysz co jest dobrze, a co inzynierowie alfy zapomnieli zrobić.
- takie testy robiłem z wyłączonym przpływomierzem.
+ e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm
no to chyba mowie zrobiłem samochodem 10km i chodzi bardzo dobrze nic juz nie szarpie, obroty łądnie stoja tylko jak mam obroty wciskam sprzegło to nie spadaja odrazu na tysiac tylko troszke wolnije niz powinni byc najpierw na 1200 i po sekundzie 1000 jest czy to znaczy ze musze kupic silnik krokowy?
czy kupić silnik krokowy,nie wiem,
- informacja od ciebie jest taka, "że byłem na kompie, pan coś powiedział , a najlepiej wymienić wszystko po kolei.".
- tak się nie robi diagnostyki, chyba że to ma być ten negatywny przykład.
- odczytuje sie błędy, archiwizuje, zapisuje.
- potem sie te błędy zeruje.
- robi sie diagnostyke aktywną, adaptację jeśli potrzeba i znowu sie błędy odczytuje , archiwizyje i zapisuje.
- dopiero teraz robi się analizę, podająć te wszystkie parametry !!!
- bez podania jakie były, są i bedą błędy trudno coś pomóc.
- ja bym juz dawno na twoim miejscu podłączył alfadiaga i sam zobaczył co jest z tymi błędami, parametrami.
- tylko proszę pamietaj, że dla mnie błędy to także złe parametry adaptacyjne w pierwszej kolejności.
Ostatnio edytowane przez bubu321 ; 12-12-2009 o 15:39
no wszystko ładnie pieknie... tylko wez to i podłącz ja probowalem unidiagiem czy jakos tak i mi ciagle program wywala wiec ciekawe jak mam to zrobic... byłem u mechanika wrzucił na normalnego kompa nie laptop i program... kasował błedy itp sprawdał wszystko stwierdził silnik krokowy odłaczyłem silnik krokowy tzn odkreciłem od przepustnicy i samochod chodzi dobrze
no to po sprawie, byłes , wykasowałes błędy, samochód dobrze chodzi.
- temat można zamknąć.
p.s.
- ja ci mówie czym sie robi diagnostykę , a ty mi odbijasz temat o Unidiagu.
albo ja pisze jak pijany albo ty nie potrafisz czytac!! mowie ze jeżdze na odkreconym silniczku krokowym od przepustnicy!! silnik krokowy jest luzem a do niego podpieta kostka i tyle... i samochod chodzi na odłaczonym silniku krokowym od przepustnicy
w koncu zwalczyłem moje felerne i nurtujace mnie obroty))))))))))) wymiana silniczka krokowego nic nie dała ale mała przeróbka przepustnicy owszem
))))))))
Na czym ta przeróbka polegała?
u mnie np jak krokowy był przykrecony to przepustnica cały czas była uchylona wiec spiłowałem ten zabek co wychodzi z przepustnicy z tej strony tak aby sie domykała troszkeke spiłowałem przepustnica sie zamkneła i obroty piejknie spadaja na 1000 nic nie faluje nawet minimalnie!! jest lepiej niz kiedys))) wkoncu jestem zadowolony z mojej Alfy
))))))
to jakie ty masz teraz obroty biegu jałowego? z tego co piszesz to masz 1000 a to nie jest idealna wartość...