Nic nie szarpie silnik chodzi rowno i ok chodzi nawet cieszej niz wczesniej wie ktos gdzie ten czujnik jest?
Nic nie szarpie silnik chodzi rowno i ok chodzi nawet cieszej niz wczesniej wie ktos gdzie ten czujnik jest?
Naprawa fiat, alfa romeo http://www.autokielak.pl/
Ok dzieki jutro go wykrece moga byc jakies problemy z wyjeciem jego ?moge cos urwac przez przypadek czy cos?wole wiedziec wczesniej.
Witam,
Czujniki ciśnienia oleju są takie same jak do większości Fiatów. Niestety większość to zwykłe zamienniki za kilkanaście złotych i dlatego są marnej jakości. Wymieniłem kiedyś oryginalny czujnik na zamiennik i po jakimś czasie rozszczelnił się w miejscu pinu i wyciekał olej (olej lał się na silnik). Założyłem ponownie zamiennik i zaczęła mrugać kontrolka ciśnienia oleju choć ciśnienie i cała reszta była ok. Znów wymieniłem czujnik na nowy i wszystko od tego momentu wróciło do porządku. Niestety trochę się przez to nadenerwowałem, dlatego dobra rada i dołóż od razu kilka złotych więcej na oryginał. Pozdrawiam.
ok dzieki za pomoc a mam jeszcze pytanie mozliwe ze cos jest nie tak z filtrem nowym zalozonym ze cos w srodku sie zruszylo przy zakladaniu?
Jedyne co to możesz mieć filtr filtrona który jest z zaworem ograniczającym ciśnienie i kumplowi przez to wybuchł filtr. Ale to podobno odosobniony przypadek.
Naprawa fiat, alfa romeo http://www.autokielak.pl/
A mozliwe ze to panweki ktos mi mowil ze moze tak byc
Dzisiaj rano kontrolka mi sie swiecila krucej jakies 2min i tak jakies 1min57sekund za dlugo i mam jeszcze pytanie ile wchodzi oleju do tego silnika dokladnie?
ps.A mam pytanie odnosnie jezeli to panweki az boje sie uslyszec odpowiedzi ile bedize mnie taki remont kosztowal prosil bym o przyblizone kwoty i czas a i ile na tym co teraz mam da rade pochodzic??
Ostatnio edytowane przez Misiek145ts ; 21-12-2009 o 20:25
Na sam początek zmierz manometrem ciśnienie oleju, równie dobrze może to być pompa oleju lub filtr
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Ok Dzieki jutro skocze gdzies i to sprawdze moze od reki mi to zrobia![]()