Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Temat: 5 litrów płynu do spryskiwaczy starcza na 200 km

Użytkownik Rowerzysta Avatar Ducrider
    Mieszka w
    Brema
    Auto
    159 1.9 16V ;156 2.4 20V sold,159 Tbi,GT QV 170 HP

Domyślnie

wystarczy wyciągnąć bezpiecznik i po kłopocie w instrukcji obsługi masz podane gdzie on się mieści.
    156 2.4 175 HP byla,159 Jtdm byla, 159 Tbi ,GT QV 170 HP Blackline ,Gulia Veloce 2.2 Q4

Użytkownik Pirat drogowy Avatar sebsob
    Mieszka w
    DW
    Auto
    jest: Lancia Ypsilon 1.2 16V, Ford S-Max 2.0 TDCi, była: Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał YonasH Zobacz post
    Ogólnie objaw ten sam co u poprzedników. Czasami 5 litrów płynu starcza na 300km...
    Mnie też zużycie płynu lekko przeraziło.
    Lekko poprawia sytuację montaż świateł do jazdy dziennej (wtedy za dnia chociaż nie marnuje się tyle tego płynu) - może estetyki to nie podnosi, ale jednak jest mocno wygodnym rozwiązaniem.

Użytkownik Romeo Avatar Krajcok
    Mieszka w
    Oberschlesien

Domyślnie

Cytat Napisał sebsob Zobacz post
    Mnie też zużycie płynu lekko przeraziło.
    Lekko poprawia sytuację montaż świateł do jazdy dziennej (wtedy za dnia chociaż nie marnuje się tyle tego płynu) - może estetyki to nie podnosi, ale jednak jest mocno wygodnym rozwiązaniem.
    Czyli prawa reka do lewego ucha...

Przeciez napisala kolezanka strone wczesniej, ze wystarczy kilka krotkich ruchow i spryskana zostanie tylko szyba czolowa, bez reflektorow.

Nie trzeba montowac oblesnych dziennych, a zjadliwe Hell'i kosztuja ok tysiaca.
    Krajcok
    GT JTD Q2 Rosso Scuderia 205 PS (historia)
    XKR 4.0 V8 kompressor

Mieszka w
    DW
    Auto
    jest: Lancia Ypsilon 1.2 16V, Ford S-Max 2.0 TDCi, była: Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał Krajcok Zobacz post
    Przeciez napisala kolezanka strone wczesniej, ze wystarczy kilka krotkich ruchow i spryskana zostanie tylko szyba czolowa, bez reflektorow.
    Tyle, że jakoś Ci umknęło napisanie, że nie zawsze akurat ten sposób zadziała w sposób dla nas zamierzony. Często zdarza się, że i tak użyte zostaną spryskiwacze od świateł i tak.

Nie trzeba montowac oblesnych dziennych, a zjadliwe Hell'i kosztuja ok tysiaca.
    Pozwól jednak, że każdy sam sobie odpowie czy coś jest dla niego obleśne czy drogie.

A tak nawiasem mówiąc, to ja podejrzewam inżynierów FIAT/AR o małą złośliwość - zamontowali nam tak mocno zużywający płyn system czyszczenia szyb/reflektorów a otwór wlotowy zbiorniczka na płyn jest wielkości 1 złotówki. Ot, taki czarny humor z ich strony.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

a ja po prosty wypiąłem pompkę od sprysków lamp i już
    tyle że ja mogłem sobie na to pozwolić bo nie mam xenonów

Użytkownik Romeo Avatar Krajcok
    Mieszka w
    Oberschlesien

Domyślnie

Tyle, że jakoś Ci umknęło napisanie, że nie zawsze akurat ten sposób zadziała w sposób dla nas zamierzony. Często zdarza się, że i tak użyte zostaną spryskiwacze od świateł i tak.
    Wystarczy odrobina wprawy i nie trzymania dzwigni dluzej niz 1.5 sek. Zapewniam, ze dziala.

Pozwól jednak, że każdy sam sobie odpowie czy coś jest dla niego obleśne czy drogie.
    Nikomu nie odbieram mozliwosci tego osadu. Ale wierze, ze przecietny posiadacz AR ma wieksze wyczucie smaku, niz wlasciciel VW

PS: O, potanialy ostatnio:

http://allegro.pl/hella-ledayline-le...411928982.html
    Krajcok
    GT JTD Q2 Rosso Scuderia 205 PS (historia)
    XKR 4.0 V8 kompressor

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Warszawa/Piotrków
    Auto
    AR 159 1,9 jtdm 2007/ 187,8 KM - 417 Nm

Domyślnie

Szybki kliknięcie dźwignią by nie myć świateł i po sprawie, nie polecam wyłączać świateł-bo to może ekstremalnie kiepsko wpłynąć na dłuższą metę na żarówki od ksenonów i przetwornice. Ale każdy robi co chce . Chcesz 1 długi strumień gaś światła, albo cyknij szybko 3 razy

Mieszka w
    DW
    Auto

Domyślnie

Wystarczy odrobina wprawy i nie trzymania dzwigni dluzej niz 1.5 sek. Zapewniam, ze dziala.
    U mnie przytrzymanie nawet w okolicach 1 s. wyzwala już pełen cykl działania systemu. Muszę naprawdę "błyskać" spryskiwaczem ażeby wycieraczki przeleciały raz przez szybę z minimalną ilością płynu. I staje się to po prostu irytujące.

Nikomu nie odbieram mozliwosci tego osadu. Ale wierze, ze przecietny posiadacz AR ma wieksze wyczucie smaku, niz wlasciciel VW

PS: O, potanialy ostatnio:

http://allegro.pl/hella-ledayline-le...411928982.html
    Ja mam jakiś model Philips`ów - szału nie ma, ale udało się je zamontować w sposób małowidoczny (gdy nie są włączone)

Użytkownik Romeo Avatar YonasH
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Brerrrrra V6

Domyślnie

Dziś rano "cykałem" i podziwiałem piękną mgiełkę przed maską Innymi słowy - u mnie nie działa. Może komputer sprawdza kiedy ostatnio światła były myte i od tego uzależnia reakcję na "cykanie"?

---------- Post dodany o godzinie 11:22 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 11:09 ----------

Ja mam jakiś model Philips`ów - szału nie ma, ale udało się je zamontować w sposób małowidoczny (gdy nie są włączone)
    w 159? poka fote

...brzmienie V6 - bezcenne!

Mieszka w
    DW
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał YonasH Zobacz post
    w 159? poka fote
    Jak zrobię to no problemo

Ps. Ciężko upchnąć prostokątne lampy do jazdy dziennej do naszych dziobów w aucie, gdzie wszystkie lampy są okrągłe. Widziałem na naszym forum jak jeden z użytkowników upchnął okrągłe lampy Helli w miejsce świateł przeciwmgielnych - ładnie to wyglądało (po prostu zewnętrznie 'bezinwazyjnie') jednakże nie spełniało odpowiednich wymogów prawnych jeżeli chodzi o te światła.