wystarczy wyciągnąć bezpiecznik i po kłopocie w instrukcji obsługi masz podane gdzie on się mieści.
wystarczy wyciągnąć bezpiecznik i po kłopocie w instrukcji obsługi masz podane gdzie on się mieści.
156 2.4 175 HP byla,159 Jtdm byla, 159 Tbi ,GT QV 170 HP Blackline ,Gulia Veloce 2.2 Q4
Krajcok
GT JTD Q2 Rosso Scuderia 205 PS (historia)
XKR 4.0 V8 kompressor
Tyle, że jakoś Ci umknęło napisanie, że nie zawsze akurat ten sposób zadziała w sposób dla nas zamierzony. Często zdarza się, że i tak użyte zostaną spryskiwacze od świateł i tak.
Pozwól jednak, że każdy sam sobie odpowie czy coś jest dla niego obleśne czy drogie.
A tak nawiasem mówiąc, to ja podejrzewam inżynierów FIAT/AR o małą złośliwość - zamontowali nam tak mocno zużywający płyn system czyszczenia szyb/reflektorów a otwór wlotowy zbiorniczka na płyn jest wielkości 1 złotówki. Ot, taki czarny humor z ich strony.
Wystarczy odrobina wprawy i nie trzymania dzwigni dluzej niz 1.5 sek. Zapewniam, ze dziala.
Nikomu nie odbieram mozliwosci tego osadu. Ale wierze, ze przecietny posiadacz AR ma wieksze wyczucie smaku, niz wlasciciel VW
PS: O, potanialy ostatnio:
http://allegro.pl/hella-ledayline-le...411928982.html
Krajcok
GT JTD Q2 Rosso Scuderia 205 PS (historia)
XKR 4.0 V8 kompressor
Szybki kliknięcie dźwignią by nie myć świateł i po sprawie, nie polecam wyłączać świateł-bo to może ekstremalnie kiepsko wpłynąć na dłuższą metę na żarówki od ksenonów i przetwornice. Ale każdy robi co chce. Chcesz 1 długi strumień gaś światła, albo cyknij szybko 3 razy
![]()
U mnie przytrzymanie nawet w okolicach 1 s. wyzwala już pełen cykl działania systemu. Muszę naprawdę "błyskać" spryskiwaczem ażeby wycieraczki przeleciały raz przez szybę z minimalną ilością płynu. I staje się to po prostu irytujące.
Ja mam jakiś model Philips`ów - szału nie ma, ale udało się je zamontować w sposób małowidoczny (gdy nie są włączone)
Dziś rano "cykałem" i podziwiałem piękną mgiełkę przed maskąInnymi słowy - u mnie nie działa. Może komputer sprawdza kiedy ostatnio światła były myte i od tego uzależnia reakcję na "cykanie"?
---------- Post dodany o godzinie 11:22 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 11:09 ----------
w 159? poka fote![]()
Jak zrobię to no problemo
Ps. Ciężko upchnąć prostokątne lampy do jazdy dziennej do naszych dziobów w aucie, gdzie wszystkie lampy są okrągłe. Widziałem na naszym forum jak jeden z użytkowników upchnął okrągłe lampy Helli w miejsce świateł przeciwmgielnych - ładnie to wyglądało (po prostu zewnętrznie 'bezinwazyjnie') jednakże nie spełniało odpowiednich wymogów prawnych jeżeli chodzi o te światła.