Mam podobny problem z nie otwieraniem sie klapy, u mnie zamek nie reaguje na nacisniecie przycisku na pilocie. Jeden z moich kolegu doradzil mi przekodowanie kluczyka?czy ktos z was to robil?
Mam podobny problem z nie otwieraniem sie klapy, u mnie zamek nie reaguje na nacisniecie przycisku na pilocie. Jeden z moich kolegu doradzil mi przekodowanie kluczyka?czy ktos z was to robil?
Podepne się pod pytanie.
alfe mam od kilku dni i pojawił się mały problem z otwieraniem bagażnika z pilota. mianowicie gdy kupowałem samochód wszystko było ok, otwierał elegancko i drzwi i klape bagażnika. jednak w niedzile chciałem otworzyć bagażnik z pilota i niestety już nie reagował.
co może być przyczną??słaba bateria?? czy coś innego?? przypominam że drzwi otwierają się normalnie z pilota.
całkiem zapomniałem, że założyłem taki temat. jakiś miesiąc , dwa temu rozwiązałem problem.
W moim przypadku winą był siłownik, a dokładnie,j że nie był skręcony z zamkiem. co z tego, że sobie działał jak nie ciągnął za takiego tam cycka. Dojście jest bardzo proste. wystarczy otworzyć klapę i wykręcić kilka śrub przy zamku. być może poluzowały Wam się kable albo na naszych polskich drogach coś się przestawiło...
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 21-06-2010 o 21:45
Podczepię się pod temat.
Mam problem, otóż w mojej alfie 156 SW klapa bagażnika otwiera się za pomocą dźwigni przy siedzeniu kierowcy, ale jak chcę otworzyć klapę za pomocą kluczyka nie ma reakcji. Może macie jakieś pomysły w jaki sposób to naprawić. kluczyk działa bo centralny zamek otwiera/zamyka drzwi. Elektromagnes też działa bo wszystko rozkręciłem i sprawdziłem. Czy jest to kwestia jakichś bezpieczników, czy nadajnika, a może słaba bateria. Niestety za pomocą żarówki sprawdzałem, czy dochodzi prąd do elektromagnesu po przyciśnięciu guzika w pilocie i niestety nie dochodzi?? Jakieś pomysły??